Durant el pic de la pandèmia del coronavirus, Fira de Barcelona va començar a operar com a dispositiu d’allotjament per a persones sense sostre perquè s’hi poguessin confinar. En principi, estava previst que tanquessin a l’estiu. Finalment, però, el brot de més casos de coronavirus -que segons l’Ajuntament encara pugen, però a una velocitat “força més baixa”-, ha fet que s’endarrereixi el tancament d’aquests dispositius. De moment hi acullen unes 170 persones.

Amb la fi de l’estat d’alarma tot apuntava que el pavelló Victòria Eugènia de la Fira podria deixar d’acollir persones que no tenen casa el 31 de juliol. Amb l’augment de nous positius a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana fan un pas enrere i la data de tancament, en principi, torna a ser l’original: el 30 de setembre. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, atribueix aquest increment de casos a un sistema de control i vigilància “poc reforçat” per fer front a rebrots. També ha afegit que amb un “bon sistema” des del principi no hauria calgut activar algunes mesures.

Fira de Barcelona i els hotels salut són els equipaments dels quals disposa ara per ara Barcelona per fer front a la pandèmia. La principal diferència entre els dos és que el primer no acull persones amb covid-19.