Totes les mirades estaven posades en ells: casals i colònies d’estiu. Els infants han passat quatre mesos atípics i sense gaire contacte entre ells, per això, hi havia incertesa i por sobre què podria passar amb aquest tipus d’activitats. Fins aquest moment, la incidència ha estat, diuen, “anecdòtica.

La Fundació Pere Tarrés comenta que ja han participat en les seves activitats més de 20.000 infants. Han tingut 49 casos sospitosos i només tres han donat positiu en coronavirus. Unes xifres semblants a les de la Fundació Catalana de l’Esplai, que amb uns 30.000 menors ha fet 60 aïllaments i d’aquests, 12 han donat positiu.

Elogis als monitors

“El lleure aquest estiu era més necessari que mai”, diu Albert Riu, director d’Acció comunitària de la Fundació Pere Tarrés. Ara bé, “calia garantir totes les mesures de seguretat i ha estat així”, afegeix. Expliquen que les famílies han valorat aquest esforç i “hem vist com, en un primer moment, només apuntaven una setmana o dues els nens i després les ampliaven”.

Aquest creixement de la confiança en aquestes activitats, diuen, ha estat també gràcies a la tasca que han fet els monitors. Fundesplai ha agraït la seva feina a través d’un vídeo a les xarxes socials.