Ja és aquí el Carnaval 2024 i, amb la festa, les diverses rues de Carnestoltes a Barcelona. Tal com marca la tradició, la festivitat portarà l’Arribo i desenes de rues als barris. Habitualment, a Barcelona s’organitzen una quarantena de desfilades i, enguany, fins ara, ja hi ha confirmades 45 rues de Carnaval, com la rua de Porta, la d’Horta, la de Sants, la del Poble-sec, la del Casc Antic o la de la Dreta de l’Eixample. En aquest mapa de les rues de Carnestoltes 2024 a Barcelona trobaràs el recorregut, l’horari i activitats paral·leles. La majoria de desfilades se celebraran aquest dissabte, 10 de febrer, però hi ha rues dies abans i fins i tot una setmana després.

A banda de les rues de Carnaval als barris, l’Arribo del Carnestoltes donarà el tret de sortida a la disbauxa de Dijous Gras, que aquest any és el 8 de febrer. A més de les rues oficials de cada barri que trobaràs al mapa, també hi ha les que organitzen les escoles, que en poden ser més.

Si trobes a faltar alguna rua o ens vols comunicar algun canvi, ho pots fer a Twitter o Facebook i per correu electrònic o WhatsApp (638 292 297).

45 rues de Carnestoltes 2024 als barris

De moment, els districtes de Sant Martí, Nou Barris i Horta-Guinardó són els territoris amb més rues programades o anunciades: un total de set cadascuna. La del Clot – Camp de l’Arpa, la de Sant Martí de Provençals i la Verneda, la del Verdum, la central de Nou Barris o la de Montbau són algunes de les desfilades d’aquests tres districtes.

Per darrere hi ha Sant Andreu, amb cinc desfilades. El que, per ara, té menys rues programades és les Corts, amb una.

Rua nocturna i altres activitats

Hi ha barris que celebren el Carnaval de forma més peculiar. Per exemple, al Poblenou, hi ha una rua nocturna de disfresses al carrer de Roc Boronat. Es fa en alguns carrers de la superilla. També hi ha el cas de dues desfilades que arriben una setmana després que tota la resta de rues: una és la del Fort Pienc, que es fa ja finalitzat el període de Carnaval, el 17 de febrer, i l’altra és la Carnavalada de la Barceloneta, que es fa un dia després, el 18.

En acabar la majoria de desfilades, hi ha programades activitats com xocolatades i espectacles. A Nou Barris, per exemple, la rua de Porta acabarà a la plaça de Sóller amb un concurs de disfresses i una xocolatada oberta a tothom. A la rua de Carnaval a la Sagrera es farà un sopar popular i a la de la Teixonera hi haurà una batucada.

Informació de les rues de Carnaval als barris

Pots ampliar la informació de les rues de Barcelona a continuació:

També has de tenir en compte que als districtes s’organitza l’enterrament de la sardina.