La rua de Carnaval 2020 a Barcelona començarà el 20 de febrer, Dijous Gras, amb l’Arribo del Carnestoltes. La ciutat donarà la benvinguda al Rei Carnestoltes i la Reina dels Poca-soltes a la plaça Reial, des d’on sortirà la cercavila fins al Palau de la Virreina. A més, hi haurà 45 rues de Carnaval als barris. La majoria es concentraran el dissabte 22 de febrer amb xocolatades, espectacles infantils i concursos de disfresses. El districte amb més disbauxa és Sant Andreu, amb vuit rues de Carnestoltes programades, seguit de Nou Barris, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

En aquest mapa interactiu trobaràs informació sobre el dia, l’hora i el recorregut de la rua de Carnaval 2020 a cada barri i l’Arribo de Carnestoltes que es fa Dijous Gras. També ho pots consultar amb detall més avall, on hi trobaràs les rues classificades per districtes. Escull el districte que t’interessa per veure tot el programa de desfilades que s’hi fan.

 

Arribo del Carnestoltes a Barcelona

La primera rua de Carnaval 2020 a Barcelona se celebrarà el 20 de febrer, Dijous Gras, a la plaça Reial amb l’Arribo del Carnestoltes. La benvinguda començarà a les 18 h amb l’aparició del rei Tòtil, la reina Belluga i els seus ministres. Acompanyats dels Capgrossos de la Rambla i altres figures de Ciutat Vella, repartiran gresca i disbauxa amb una cercavila que enfilarà la Rambla i farà una aturada a la Boqueria, mercat que enguany celebra 180 anys.

La rua acabarà al Palau de la Virreina, la casa del rei i la reina del Carnaval aquests dies. En aquest punt i cap a les 18.45 h tindrà lloc la Taronjada, un esdeveniment popular que es remunta a l’any 1333. Actualment, però, enlloc de taronges es fa una batalla de confeti taronja acompanyada d’espectacle, música i focs artificials.

Ciutat Vella

 • Carnaval infantil del Casc Antic – 21 de febrer, a les 17 h

La Comissió d’Infància del Casc Antic organitza aquesta rua de Carnestoltes que sortirà del Convent de Sant Agustí i acabarà a la plaça del Pou de la Figuera, on hi haurà una xocolatada popular.

 • Petit Carnavalassu – 21 de febrer, a les 17.15 h

El Petit Carnavalassu sortirà de la plaça de Sant Just com sempre però aquest any el recorregut s’ha modificat i passarà pel carrer de la Ciutat, plaça de Sant Jaume, Ferran, Avinyó, Ample i plaça de la Mercè. A partir de les 18.15 h hi haurà música, xocolatada i un concurs de disfresses. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament al Centre Cívic Pati Llimona.

 • Carnavalassu del Gòtic – 22 de febrer, a les 18.30 h

El Carnavalassu del Gòtic arrencarà a la plaça del Vuit de Març i seguirà per Portal de l’Àngel, Arcs, plaça Nova i enfilarà els carrers del Bisbe i de la Ciutat fins a la plaça de Sant Jaume. Després, recorrerà els carrers de Jaume I, Princesa, Tantarantana, la plaça de Sant Agustí, el carrer d’en Serra Xic i el de Llàstics fins arribar davant del número 55 de Sant Pere Més Baix, al Casal de Joves Palau Alòs.

 • Ravalstoltada – 29 de febrer, a les 16.30 h

Les colles i comparses es trobaran a la rambla del Raval. La rua recorrerà els carrers del Raval fins arribar a la plaça de Folch i Torres. Allà es farà un berenar popular a les 18.30 h i una batucada a les 19.30 h.

 • Carnavalada de la Barceloneta – 1 de març, a les 11 h

Més de 20 agrupacions participaran en aquesta rua, organitzada per la Coordinadora de Grups Corals de la Barceloneta. La rua començarà a la plaça del Mar i seguirà al passeig Marítim fins al carrer de Pepe Rubianes, anirà a trobar el passeig de Joan de Borbó i recorrerà la Barceloneta pels carrers de Sant Carles, Conreria, Andrea Doria, Atlàntida, Maquinista, Cermeño, Ginebra, Baluard i acabarà a la plaça del Poeta Boscà.

Eixample

 • Rua de Carnaval de la Dreta de l’Eixample – 21 de febrer, a les 17.45 h

Les comparses es trobaran davant del Mercat de la Concepció i sortiran en rua pel carrer de Girona fins a l’avinguda Diagonal. Seguiran pels carrers de Bruc i València i acabaran el recorregut al pati del Centre Cultural Casa Elizalde, on es farà una festa de Carnaval.

 • Rua de Carnaval de l’Esquerra de l’Eixample – 22 de febrer, a les 17 h

La rua arrencarà al Centre Cívic Urgell i passarà pels carrers del Comte d’Urgell, Mallorca, Comte Borrell, l’avinguda de Roma, Viladomat i Consell de Cent. La festa acabarà al carrer del Consell de Cent, entre Comte Borrell i Viladomat, amb xocolatada i ball de disfresses.

 • Rua de Carnaval al Fort Pienc – 22 de febrer, a les 17 h

La rua arrencarà a la plaça del Fort Pienc acompanyada de la batucada del barri i passarà pels carrers de Sicília, Ausiàs March, Roger de Flor, Casp, Marina, Ribes i tornarà a la plaça del Fort Pienc. Allà, l’animador infantil Albert Such allargarà la festa i l’associació de veïns i veïnes repartirà xocolata desfeta.

 • Rua de Carnaval a Sant Antoni – 22 de febrer, a les 17 h

La rua engegarà davant del Centre Cívic Cotxeres Borrell i seguirà pels carrers de Viladomat, Parlament, ronda de Sant Pau, Manso, Viladomat i acabarà als Jardins de l’Alguer. En acabat, es repartirà xocolata calenta.

Sants-Montjuïc

 • Rua de Carnestoltes al Poble-sec – 22 de febrer, a les 11 h

La plaça del Sortidor serà el punt d’inici i final de la rua del Poble-sec. Un cop acabat el recorregut hi haurà animació infantil amb la Puça Espectacles.

 • Carnaval infantil a la Marina – 22 de febrer, a les 11.30 h

Organitzada per l’entitat La Marina Viva, aquesta festa de Carnestoltes engegarà a les 11.30 a la plaça de la Marina, on els participants disfressats desfilaran per una passarel·la. Una hora després hi haurà ball amb la companyia el Gripau Blau.

 • Rua infantil de Sants – 22 de febrer, a les 12 h

El Parc de l’Espanya Industrial serà el punt d’aquesta trobada que engegarà amb un esmorzar i tallers a les 10.45 h. Una hora més tard hi haurà una tabalada amb el grup Descentrats i a les 12 h engegarà la rua infantil pels carrers de Sants. A les 12.30 h serà el torn de l’animació infantil amb la companyia Dit al Nas.

 • Gran Rua de Carnaval de Sants – 22 de febrer, a les 17.30 h

Aquest any el barri de Sants dedicarà el Carnaval al canvi climàtic i el Carnestoltes serà un personatge anomenat Tram Tram XXXVI, amb una lleugera semblança a Donald Trump. Coincidint amb el tercer coet, el rei dels poca-soltes desfilarà per la carretera de Sants amb la Rambla de Badal i pel carrer de la Creu Coberta fins al carrer de Béjar. Després de la rua hi haurà una desfilada de comparses i es lliuraran els quatre premis: millor comparsa, millor coreografia, millor vehicle i comparsa més crítica.

 • Rua de Carnaval de la Marina – 22 de febrer, a les 18 h

La rua començarà a la cruïlla del passeig de la Zona Franca amb Alts Forns i seguirà pel passeig fins a Mineria. Avançarà per Mare de Déu de Port, Alts Forns, passeig de la Zona Franca, Foneria i Jane Adams. Quan acabi el recorregut es lliuraran els premis a la participació de totes les comparses. L’entrega tindrà lloc a l’escenari dels Jardins dels Drets Humans, on a les 21 h se celebrarà el Gran Ball de Carnaval del barri.

Les Corts

 • Gran Rua de Carnaval de les Corts – 22 de febrer, a les 17 h

Aquest any la rua infantil de les Corts, en la qual participaven diverses escoles del districte, no es farà. En canvi, sí que se celebrarà la gran rua amb la plaça de Comas com a punt de trobada de les comparses . El recorregut de la desfilada passarà pels carrers de Joan Güell, Evarist Arnús, Galileu, Europa, Anglesola, Numància i finalitzarà a la plaça de Can Rosés. A partir de les 18.30 h hi haurà animació, xocolatada i lliurament de premis en aquesta mateixa plaça. Els guardons per a la comparsa més original, la més marxosa i la més elaborada és un xec regal de 300 euros

Sarrià – Sant Gervasi

 • El Minielèctric: Carnestoltes infantil – 22 de febrer, a les 11 h

El Centre Cívic l’Elèctric, el Casal de Barri Can Rectoret i el Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalban celebraran junts el Carnestoltes 2020. A les 11 h engegarà la rua familiar a ritme de batucada pels carrers de Vallvidrera i un cop acabada, hi haurà xocolatada, música i animació infantil.

 • Rua de Carnaval de Sarrià – 22 de febrer, a les 11 h

La rua arrencarà a la plaça del Consell de la Vila i recorrerà els carrers Major de Sarrià i Jaume Piquet fins al Centre Cívic Casa Orlandai. Allà hi haurà animació infantil i ball de disfresses.

Gràcia

 • Rua de Carnaval familiar al Coll – 22 de febrer, a les 11.30 h

La rua sortirà de la plaça de Laguna Lanao i recorrerà el barri del Coll pels carrers de la Font del Remei, Pau Ferran, la baixada de Sant Marià, el carrer de Móra d’Ebre, el carrer de la Font del Coll, el carrer del Beat Almató, Santuaris, el passeig de Nostra Senyora del Coll i acabarà al Parc de la Creueta del Coll. Un cop allà, hi haurà un concurs de disfresses a les 12.30 h i un dinar popular a les 14 h.

 • Tabalada, Carnafoc i Carnaball al Coll – 22 de febrer, a les 19.30 h

La colla de dracs i diables la Malèfica del Coll organitza la Tabalada a les 19.30 h que sortirà del Parc de la Creueta del Coll i enfilarà el passeig de la Mare de Déu del Coll, la baixada de Sant Marià i els carrers de Pau Ferran, Lluís Bonifaç i Tirso. A les 20.30 h hi haurà un espectacle pirotècnic a l’església de Salvador Allende. El correfoc començarà a les 21 h a la plaça de Salvador Allende i continuarà per Santuaris, Mare de Déu del Coll i Parc de la Creueta del Coll. A les 22 h se celebrarà el Carnaball al parc.

 • Rua de Carnaval  al Camp d’en Grassot – 22 de febrer, a les 17 h

La rua arrencarà a la plaça de la Sedeta i passarà pel passatge de Llavallol, el carrer de Sant Antoni Maria Claret, el passeig de Sant Joan, la travessera de Gràcia, els carrers de Sardenya, Còrsega, Grassot i Indústria i tornarà pel passatge de Llavallol fins a la plaça de la Sedeta. A les 19 h començarà un espectacle d’animació amb Pep Callau i Els Pepsicolen.

 • Rua de Carnaval a la Vila de Gràcia – 22 de febrer, a les 17.30 h

El punt de trobada serà als Jardins de Salvador Espriu. Després, la rua pujarà pel carrer Gran de Gràcia fins a la travessera de Gràcia. El recorregut seguirà pels carrers de Milà i Fontanals, Puigmartí, Torrent de l’Olla i Diluvi fins a la plaça de la Vila de Gràcia.

Horta-Guinardó

 • Carnaval a Sant Genís dels Agudells – 21 de febrer, a les 17 h

El punt de trobada serà la plaça de Meguidó, on s’organitzaran tallers infantils a partir de les 17 h. A les 18 h començarà la rua, que passarà per carrers com Natzaret, Sinaí, Judea o l’avinguda d’en Jordà. A les 19 h hi haurà xocolatada i entrega de premis a les millors comparses i a les 19.30 h es farà la crema del Carnestoltes.

 • Rua de Carnaval a la Teixonera – 22 de febrer, a les 11 h

La sortida serà des del Centre Cívic Teixonera, a la plaça d’Herta Frankel, i seguirà pel carrer d’Arenys, tombarà per Iriarte fins al mercat de la Vall d’Hebron i es dirigirà fins a la plaça de la Vall d’Hebron passant pel passeig que du el mateix nom. Després de la rua hi haurà un espectacle d’animació a càrrec dels Farsants i un concurs de disfresses.

 • Rua de Carnaval al Guinardó – 22 de febrer, a les 11 h

Enguany el punt de trobada serà la plaça del Nen de la Rutlla a les 11 h. La rua passarà per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, pel carrer dels Periodistes, la plaça del Guinardó, el passatge de Llívia i la plaça del Mercat del Guinardó. Un cop acabi la rua, en aquesta plaça hi haurà un concurs de disfresses i xocolatada.

 • Rua de Carnaval al Carmel – 22 de febrer, a les 17.15 h

El punt de sortida de les comparses seran els Jardins de Juan Ponce. Passaran pels carrers de Calderón de la Barca, Llobregós, Pantà de Tremp, Dante i acabaran a la rambla del Carmel, entre els carrers de Granollers i de Llobregós. En acabat, hi haurà animació i es cremarà el Carnestoltes.

 • Gran Rua de Carnaval del Cor d’Horta – 22 de febrer, a les 18.15 h

La rua sortirà del carrer de Pantà de Tremp i avançarà per Dante Alighieri, Estoril, Granollers, passeig Maragall, Tajo, Lisboa, Porto i acabarà a l’avinguda de l’Estatut. En aquest últim punt es farà el final de festa amb l’entrega de premis de les comparses, el concurs de disfresses i l’actuació del grup de música Sittar Green.

Nou Barris

 • Rua de Carnestoltes a la Zona Nord – 21 de febrer, a les 17 h

La Comissió d’Infància de la Zona Nord organitza aquesta rua de Carnestoltes que tindrà inici i final a la plaça Roja de Ciutat Meridiana.

 • Rua de Carnestoltes al Turó de la Peira – 21 de febrer, a les 17.30 h

Organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes del Turó de la Peira, aquesta rua sortirà de la plaça del Centre Cívic Can Basté i passarà pel passeig de Fabra i Puig i els carrers Rosario Pi, Aneto, Cadí, Canfranc, Travau i Teide. Tornarà a passar pel passeig de Fabra i Puig, passeig de la Peira i acabarà a la plaça de les Basses. Després de la rua hi haurà xocolatada i animació infantil.

 • Rua de Carnaval a Can Peguera – 22 de febrer, a les 10.30 h

La rua arrencarà al carrer de Biure, passarà pel carrer de Queer i enfilarà pel carrer de Ribelles, girarà per Cabanelles i seguirà pel carrer de Vila-seca fins al carrer de Travau. Les comparses recorreran els carrers de Riells, Llafranc i passeig d’Urrútia. La rua acabarà a la plaça del Doctor Jaén, on hi haurà xocolatada, animació i tallers.

 • Rua de Carnaval a les Roquetes – 22 de febrer, a les 17 h

Aquesta desfilada al barri de les Roquetes tindrà lloc el dissabte a les 17 h. La trobada de comparses i participants disfressats serà a la plaça de les Roquetes.

 • Rua de Carnaval a Porta – 22 de febrer, a les 17.30 h

Les activitats al Centre Cívic Can Verdaguer començaran a les 17.30 h amb la concentració de comparses. La rua sortirà del centre a les 18 h i recorrerà els carrers de Cases i Amigó, Estudiant, el passeig de la Ciutat de Mallorca, l’avinguda de Rio de Janeiro, el carrer de Vèlia, el passeig de Fabra i Puig, la plaça de Virrei Amat i el carrer del Doctor Pi i Molist fins arribar a la plaça Major de Nou Barris. Allà seguirà la gresca amb una desfilada de disfresses, un espectacle d’animació a càrrec de Trencamandres, una xocolatada i l’entrega de premis del concurs de disfresses.

 • Gran Rua de Carnaval a Nou Barris – 22 de febrer, a les 19 h

La via Júlia serà l’escenari de la rua central de Nou Barris. S’hi sumaran comparses dels diversos barris i escoles del districte i recorreran el passeig des de la via Favència fins a la plaça d’Àngel Pestanya. També hi haurà un concert juvenil, un altre d’infantil i ball de Carnaval.

Sant Andreu

 • Rua i ball de màscares a Can Galta – 20 de febrer, a les 17.30 h

El Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu organitza l’Arribo del Rei Carnestoltes el 20 de febrer amb una batalla de confeti i una rua pel passeig de Fabra i Puig fins al carrer de Coroleu. El ball de màscares tindrà lloc a Can Galta (c. Arquímedes, 30) a partir de les 18.30 h.

 • Rua de Carnaval de les escoles a la Trinitat Vella – 21 de febrer, a les 15.30 h

Les escoles Ramon Berenguer III, Santíssima Trinitat i Ramón i Cajal participen en aquesta rua que començarà a les 15.30 h al carrer d’Ausona i passarà per via de Bàrcino, Tossal, el passatge de Torné i tornarà per via de Barcino fins al carrer d’Ausona un altre cop.

 • Rua de Carnaval a Baró de Viver – 21 de febrer, a les 15 h

A les 15 h començarà la rua al carrer de Quito, número 8, a les portes Centre Cívic Baró de Viver. Passarà pels carrers de Campins i Tiana i acabarà davant del Centre Cívic Baró de Viver. Allà, a les 16.30 h començarà un muntatge de la companyia Sac Espectacles i, després, se celebrarà un concurs de disfresses.

 • Rua de Carnaval a la Sagrera – 22 de febrer, a les 16.45 h

La rua engegarà a la plaça dels Jardins d’Elx. Enfilarà el carrer de Garcilaso i avançarà per Gran de la Sagrera, Ciutat d’Elx, Indústria, Hondures, Sant Antoni Maria Claret, Vallès i Ribot, Antonio Ricardos, Pacífic, Gran de la Sagrera, Martí Molins i Filipines fins acabar de nou a la plaça dels Jardins d’Elx. Quan acabi el recorregut, cap a les 18.30 h, hi haurà un espectacle d’animació infantil a càrrec de Noé Rivas. Durant tot el dia també hi haurà un mercat solidari a la mateixa plaça per a la investigació de la síndrome de Duplicació Mecp2, dins la campanya “Mou-te per l’Aitor”. A les 21.30 h, se celebrarà un sopar amb ball al Centre Cívic de la Sagrera.

 • Rua de Carnaval del Congrés i els Indians – 22 de febrer, a les 11.30 h

La rua del Congrés i els Indians sortirà de la plaça del Congrés i farà un recorregut pels carrers del barri: Cardenal Tedeschini, Sant Pasqual Bailón, la plaça del Doctor Modrego, el carrer d’Alexandre Galí, de Francesc Tàrrega, Garcilaso, Matanzas, Biscaia, Olesa i Jordi de Sant Jordi. La passejada acabarà a la plaça del Rom Cremat, on es farà una festa amb animació infantil.

 • Rua de Carnaval a Sant Andreu del Palomar – 22 de febrer, a les 11.30 h

La trobada de les comparses serà a la rambla de Fabra i Puig amb el carrer de Concepció Arenal. La rua començarà en aquest punt i girarà pel carrer Gran de Sant Andreu fins a Rubén Darío, seguirà pels carrers de Bartrina, Malats i Segre i acabarà a la plaça de Can Fabra.

 • Rua de Carnaval del Bon Pastor – 22 de febrer, a les 16.30 h

La Comissió de Festes del Bon Pastor organitza un any més aquesta rua que arrencarà del carrer de Sas amb Mollerussa i avançarà per Enric Sanchis, Santander, Llinars del Vallès, Sant Adrià i acabarà a la plaça de Robert Gerhard. En aquesta plaça hi haurà animació infantil a càrrec del Centre Cívic Bon Pastor i a les 19 h es farà l’entrega de premis de disfresses, organitzada per l’associació de comerciants del barri i la comissió de festes.

 • Rua de Carnaval a la Trinitat Vella – 22 de febrer, a les 18 h

La rua tindrà com a punt d’inici la plaça de Josep Andreu i Abelló. Recorrerà el barri pels carrers de Galícia, Mare de Déu de Lorda, Foradada, Finestrelles, Ausona, Turó de la Trinitat, carretera de Ribes, Pare Pérez del Pulgar, Foradada, Turó de la Trinitat i acabarà a la plaça de la Trinitat. Després de la rua s’entregaran els premis a les millors disfresses.

Sant Martí

 • Rua de Carnestoltes de l’Ateneu Popular Octubre – 21 de febrer, a les 21 h

Organitzada per l’Ateneu Popular Octubre, aquesta desfilada passarà pels carrers de Badajoz, Pallars, Espronceda, avinguda Diagonal, Marroc i acabarà a Can Ricart.

 • Rua i concurs de disfresses a Sant Martí – 22 de febrer, a les 11 h

La rua sortirà del Centre Cívic Sant Martí, a la rambla de Guipúscoa amb Selva de Mar. Recorrerà els carrers de Puigcerdà i Concili de Trento fins a la plaça de la Palmera. Allà, s’hi farà un concurs de disfresses amb premis individuals i per comparses.

 • Rua de Carnaval del Clot – Camp de l’Arpa – 22 de febrer, a les 16.30 h

El punt de sortida de la rua serà a la confluència del passeig de Maragall i el carrer de Freser. El recorregut seguirà pels carrers de Rogent i la Sèquia Comtal fins arribar a la plaça del Mercat del Clot. Des d’allà, baixarà pel carrer del Cabanyal fins al Fossar del Parc del Clot, on actuarà un grup d’animació infantil a partir de les 18 h.

 • Rua de Carnaval al Poblenou – 22 de febrer, a les 17 h

La rua començarà a la rambla del Poblenou amb el carrer del Perelló. Des d’allà recorrerà la rambla fins a la plaça de Josep Maria Huertas Claveria.

 • Rua de Carnaval al Besòs-Maresme – 22 de febrer, a les 17 h

El recorregut de la rua començarà davant del Centre Cívic Besòs, baixarà per la rambla de Prim fins al carrer de Llull i, des d’allà, tornarà a pujar fins al centre. En acabat, hi haurà una batucada animant la festa i es farà una xocolatada. Per participar a la rua de disfresses cal inscriure’s al Centre Cívic Besòs amb una comparsa de dos persones com a mínim.

 

Potser també t’interessa saber…

Quan és Dijous Gras 2020?

Aquest any el Dijous Gras, també conegut com a Dijous Llarder, és el 20 de febrer, el primer dia de Carnaval. Segons la tradició és el dia en què es menja truita, coca de llardons i botifarra d’ou.

Quant dura el Carnestoltes?

L’Ajuntament, entitats i associacions preparen un munt d’activitats del 20 al 26 de febrer arreu de Barcelona. L’Arribo i la Taronjada seran els actes populars que duran la disbauxa al centre de la ciutat. Aquest és tot el programa del Carnestoltes 2020 a Barcelona.

Carnaval o Carnestoltes: com n’hem de dir?

Tant Carnaval com Carnestoltes són paraules correctes en català. Les dues deriven de formes llatines que volen dir “sense carn”. T’expliquem d’on sorgeix el mot.