Barcelona celebrarà el Carnaval 2022, com marca la tradició, amb l’Arribo i desenes de rues als barris. A la ciutat s’organitza un programa d’activitats i una quarantena desfilades. En aquest mapa de la rua de Carnestoltes 2022 a Barcelona trobaràs el recorregut, l’horari i tot la informació de les rues de Carnaval als barris. Hi ha més de 40 desfilades confirmades, com la rua de la Vila de Gràcia, la del Carmel o la del Gòtic. Fa dos anys, abans de l’arribada de la covid a Catalunya, hi va haver fins a 50 rues a Barcelona.

En aquest mapa interactiu trobaràs informació sobre el dia, l’hora i el recorregut de la rua de Carnaval 2022 a cada barri i l’Arribo del Carnestoltes, que es fa Dijous Gras i aquest any cau en 24 de febrer. Escull el districte que t’interessa per veure les desfilades que s’hi faran. Hi afegirem més rues quan l’Ajuntament les confirmi. A banda de les rues oficials de cada barri, també hi ha les que organitzen les escoles, que en poden ser més.

Alternatives a les rues de Carnestoltes

A causa de la situació sanitària de pandèmia, ja hi ha organitzadors que han decidit cancel·lar la rua de Carnaval. És el cas de la desfilada del Fort Pienc. Però el barri no es quedarà sense festa de Carnestoltes. Com a alternativa, hi haurà un concurs de disfresses a l’interior del centre cívic i un espectacle familiar. Per anar-hi, cal reservar entrada.

Sarrià i la Trinitat Vella tampoc no tindran rua carnavalesca aquest any. Al barri de Navas, en lloc de desfilada, hi ha programada una festa de Carnestoltes a la plaça de Ferran Reyes. A la Barceloneta, la Carnavalada es farà més tard, el 5 de març, i al Raval, la tradicional Ravalstoltada es trasllada al 21 de maig.

Sense rua de Carnaval a Sants-Montjuïc

Aquest any, cap rua de Carnaval trepitja carrers del districte de Sants-Montjuïc. Tot i això, la rua de Carnestoltes de l’eix Sants-les Corts implica els comerciants i veïns del barri de Sants, encara que no hi passi per allà. A banda d’aquesta única desfilada, s’han previst activitats de Carnaval amb reserva prèvia en equipaments culturals com al Centre Cívic el Sortidor, al Poble-sec, i, també, al de la Font de la Guatlla. A Sants i Hostafrancs hi haurà festa a les Cotxeres i al Parc de l’Espanya Industrial i, al barri de la Marina, l’espai festiu són els Jardins de Can Ferrero.

Carnaval o Carnestoltes: com n’hem de dir?

Tant Carnaval com Carnestoltes són paraules correctes en català. Les dues deriven de formes llatines que volen dir “sense carn”. T’expliquem d’on sorgeix el mot.