Barcelona ja celebra el Carnaval 2023. Com marca la tradició, la festa portarà l’Arribo i desenes de rues als barris. Habitualment, a la ciutat s’organitzen una quarantena de desfilades. De moment, ja hi ha 43 rues de Carnaval confirmades com la del Coll, el Carmel, el Congrés i els Indians, la Vila de Gràcia o Sants. En aquest mapa de les rues de Carnestoltes 2023 a Barcelona trobaràs el recorregut, l’horari i activitats paral·leles. La majoria de desfilades se celebren dissabte 18 de febrer.

A banda de les rues de Carnaval als barris, l’Arribo del Carnestoltes i la Taronjada donaran el tret de sortida a la disbauxa Dijous Gras, que aquest any cau en 16 de febrer. A més de les rues oficials de cada barri que trobaràs al mapa, també hi ha les que organitzen les escoles, que en poden ser més.

Més de 40 rues de Carnestoltes als barris

De moment, el districte de Ciutat Vella és el territori amb més rues programades, set, com la Ravalstoltada, la Carnavalada de la Barceloneta o els Carnavalassus del Gòtic i el Casc Antic. El segon districte amb més desfilades és Horta-Guinardó, n’agrupa sis. La rua de Carnaval al Carmel, el Carnamel, començarà a les 16.30 h als Jardins de Juan Ponce, punt de trobada de les comparses i batucades. Horta, el Guinardó, Montbau, la Teixonera i Sant Genís dels Agudells són altres opcions al districte.

Enguany hi ha barris que recuperen la rua de Carnaval. És el cas de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, ja que l’any passat no van celebrar-la a causa de la pandèmia de la covid. La cercavila carnavalesca de la Trinitat Vella també torna al carrer després de dos anys sense.

Carnaval amb foc, rua nocturna i altres activitats

Hi ha barris que celebren el Carnaval de forma més peculiar. Al districte de Gràcia, el Carnaval del Coll està protagonitzat pels focs artificials. Sota el nom Carnafoc, aquesta cercavila barreja el Carnaval i el correfoc gràcies a la Malèfica del Coll, la colla de diables del barri. Tampoc no hi faltarà el tradicional espectacle pirotècnic a l’Església de la Mare de Déu del Coll. Al Poblenou, hi ha una rua nocturna de disfresses al carrer de Roc Boronat.

En acabar la majoria de desfilades, hi ha programades activitats com xocolatades i espectacles. A Nou Barris, per exemple, la rua de Porta acabarà a la plaça de Sóller amb un concurs de disfresses i un espectacle. A la rua de Carnaval a la Sagrera es farà un berenar popular i a la del Camp d’en Grassot hi haurà animació infantil als Jardins de la Sedeta.

Carnaval per barris el 2023

Pots ampliar la informació de les rues de Barcelona a continuació:

També has de tenir en compte que als districtes s’organitza l’enterrament de la sardina.