via Augusta

Aquest dilluns comencen les obres per implantar el carril bici a la via Augusta, entre els carrers de Laforja i Ganduxer. D’aquesta manera s’allarga i dona continuïtat al carril que ja funciona a la mateixa via Augusta fins a la Diagonal. Es construiran dos carrils bici, un per sentit, i per tant seran unidireccionals. S’ubicaran en calçada al costat de la vorera. Això obligarà a eliminar un carril de circulació de pujada o un cordó de serveis per banda, en funció del tram.

Solucions diferents en funció del tram

Els dos carrils tindran una amplada d’entre 1,5 i 2,2 metres en funció de la zona. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, en gairebé tot el traçat els ciclistes circularan pel carril més proper a la vorera, que estarà segregat amb separadors de cautxú. L’única excepció serà el tram entre l’avinguda de la Riera de Cassoles i la plaça de Molina, en què un dels dos sentits del carril bici anirà en sentit contrari a la resta de vehicles.

En una segona fase, a principis del 2023, el carril bici s’allargarà també entre Ganduxer i Dolors Monserdà. En total, la infraestructura sumarà 2,9 quilòmetres més de longitud.

Els ciclistes demanen que sigui més ample i més llarg

Alguns ciclistes consideren la proposta insuficient. Justament aquest dissabte una cinquantena de persones van participar en una pedalada per reclamar que el carril bici arribi fins a la ronda de Dalt per ser una alternativa real de mobilitat sostenible.

L’eix que connectarà l’Eixample i Sarrià – Sant Gervasi no convenç els veïns, perquè el veuen massa estret, asseguren que no dona seguretat als ciclistes i no és apte per a altres usuaris del carril bici, com patinets i bicis de repartidors.

Afectacions a la mobilitat i talls de trànsit

Les obres tindran una durada de cinc mesos, tot i que s’han organitzat en tres seccions en funció de la solució que s’ha adoptat per a cada tram. Els primers treballs, que s’allargaran fins al gener, es concentraran a la plaça de Molina, al carrer de Sant Eusebi i al de Lincoln.

Malgrat l’ocupació de carrils, els responsables han assegurat que es garantiran en tot moment els itineraris de vianants i vehicles a la via Augusta. En aquest punt, es mantindrà com a mínim un carril de circulació per calçada. En canvi, als carrers d’Eusebi Güell i Lincoln hi haurà talls de trànsit puntuals.