La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, no confia en les enquestes sobre les eleccions municipals del 2023 que deixen el seu partit sense representació al consistori. L’últim sondeig, el que aquest diumenge va publicar ‘La Vanguardia’, dona a Valents un 1,9 % d’intenció de vot. “Les enquestes cuinades o patrocinades me les crec poc”, ha dit Parera, que assegura que en té de pròpies en què supera el llindar del 5 % necessari per obtenir regidors.

Segons ha explicat Parera, “la cuina de les enquestes sempre perjudica Valents” perquè com a partit creat fa un any no té record de vot en eleccions anteriors, una de les variables que es té en compte a l’hora de fer aquests sondejos. La líder i candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona prefereix creure’s “la resposta que veig pel carrer”, on diu que el seu partit té més suports del que diuen les enquestes.

Crida a la unitat del constitucionalisme

Aquest dilluns, Eva Parera ha tornat a reclamar a Ciutadans i el PP que se sumin a Valents en una candidatura conjunta del constitucionalisme. De crides com aquesta ja n’ha fet més d’una, però sempre ha rebut “cops de porta” dels dirigents d’aquests partits. Tot i això, Parera diu que compta amb el suport de les bases i, per demostrar-ho, s’ha fet una foto amb exmembres de Cs que s’han integrat a Valents en diversos municipis de Catalunya.

La fotografia s’ha fet davant del Teatre Tívoli, que el 2006 va veure néixer Ciutadans.