Sandro Rosell
Foto: Pau Solà (ACN)

Sandro Rosell finalment no es presentarà com a candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Segons ha avançat RAC1, l’expresident del Barça ha decidit no entrar en la cursa electoral “pel bé de la ciutat”. En una entrevista al programa ‘El món a RAC1’, Xavier Trias, ha explicat que Rosell hi ha renunciat després de les converses que han mantingut tots dos en què l’alcaldable de Junts li ha demanat que no s’hi presenti: “Lluitem per un mateix espai i només ens podíem perjudicar”. Trias també ha descartat que Rosell s’integri a la seva candidatura perquè no té aquest interès: “Es retira i em diu que em vigilarà”.

“Hem arribat a un acord”

Rosell ja va avançar fa unes setmanes que comunicaria la decisió després de Reis. Finalment, però, l’anunci l’ha fet Trias, qui hauria estat el rival a la cursa electoral. “Em retiro perquè tu m’ho demanes, explica-ho tu i després ja ho diré jo”, ha explicat que li va dir Rosell. El candidat de Junts ha assegurat que la decisió de Rosell “no ha estat fàcil” i ha agraït l’exercici de generositat: “És un pas que fa per estimació a la ciutat”.

En aquest sentit, Trias ha explicat que, després de moltes converses, “hem arribat a un acord” perquè tots dos “coincidim que la ciutat no va com ha d’anar” i ha afegit que “s’ha de produir un canvi i aquest canvi, si el matem nosaltres, les coses no aniran”. Trias també ha assegurat que una de les condicions per ser candidat de Junts va ser que “jo no em presentaria si Rosell es presentava”.

“Li demanarem consell”

Trias també ha assegurat que el seu equip i la seva candidatura intentaran tirar endavant les coses que Rosell plantejava per a la ciutat pel que fa a l’activitat econòmica, seguretat, neteja: “Totes les coses que ell em plantejava també estan en el programa que tenim”.

També s’ha mostrat convençut que l’expresident del Barça “estarà satisfet” i ha assegurat que “li demanarem consell, intentarem buscar connexions i col·laboracions amb el seu equip”. Malgrat que està descartat que Rosell pugui incorporar-se a la llista de Junts, Trias ha confessat que li agradaria que Rosell participés en algun acte de campanya. “No és un tema que hàgim parlat”, ha admès i ha afegit que “dependrà del que ell vulgui”.