Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i candidat de Junts a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, guanyaria els comicis del 28 de maig, segons una enquesta del diari ‘La Vanguardia’. Per darrere quedarien Barcelona en Comú i el PSC, que empatarien en regidors. Esquerra Republicana obtindria el quart lloc.

Segons l’enquesta, Trias aconseguiria 12 regidors i hi hauria un empat pel que fa al nombre de representants entre Barcelona en Comú i el PSC, amb 10 cadascun. Ara bé, pel que fa a l’estimació de vot, els comuns aconseguirien més suport que els socialistes. ERC perdria la meitat dels regidors actuals i passaria dels 10 a 5. El Partit Popular mantindria els resultats que va obtenir el 2019, amb dos representants, i empataria amb la CUP, que tornaria a entrar al consistori, amb dos regidors, després de perdre la representació el 2019.

Valents, Ciutadans i Vox, sense representació

El diari també assenyala que Valents i Ciutadans es quedarien sense cap regidor al consistori, ja que no aconseguirien el mínim del 5 % dels vots. Pel que fa a Vox, tampoc no obtindria representació a Barcelona, tal com va passar les darreres municipals el 2019.

L’estimació de vot

Segons ‘La Vanguardia’, Junts aconseguiria un 24,9 % dels vots —el 2019 el percentatge va ser del 10,5 %—. BComú obtindria un 22,2 % —el 2019 va ser un 20,7 %— i tindria més suport que el PSC, que es quedaria amb un percentatge del 21,7 %.

Pel que fa a ERC, obtindria un 10,4 % dels vots. Es tracta d’un resultat molt per sota del 2019, quan va aconseguir un 21,4 % del suport. L’estimació de vot per al PP és del 5,9 % i per a la CUP, d’un 5,1 %.