(ACN) El candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, assegura que “el govern està a punt de liderar el desbloqueig del projecte futur de l’aeroport del Prat”. En una entrevista que publica aquest dissabte ‘La Vanguardia’, Maragall ha afegit que “es traurà aquesta qüestió del calaix en què el Govern espanyol i AENA van posar el projecte ara fa un any i mig”.

L’alcaldable d’ERC no creu en l’ampliació del Prat, però ha admès que hi ha “l’obligació” de prendre decisions “per fer possible més vols intercontinentals”. Això és el que, segons ha explicat, s’està “a punt de tancar” a l’entorn del pressupost de la Generalitat.

Les negociacions sobre els pressupostos del 2023 estan avançades entre el govern i el PSC, tot i que continuen bloquejades per grans infraestructures com l’ampliació de l’aeroport que reclamen els socialistes. També han posat sobre la taula el Hard Rock i el Quart Cinturó entre Sabadell i Terrassa.

Definim què és el que convé exactament a l’aeroport del Prat, que segur que no té res a veure amb la idea simple d’ampliar l’aeroport. Això vol dir parlar del sistema aeroportuari: quines pistes utilitzem, quina ordenació de tots els vols necessitem, com ho compartim amb els aeroports de Reus i Girona, les estructures ferroviàries… El Govern espanyol i AENA han d’entendre que hem de partir de zero“, ha defensat.