La líder de Valents a l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, ha demanat a Ciutadans, PP i també a Vox que s’uneixin al seu projecte per crear una llista conjunta a les eleccions municipals del 2023. “Els fem una crida, tindrem les portes obertes fins a l’últim dia”, ha afirmat Parera, que ha plantejat la petició directament als líders dels tres partits a Espanya: Alberto Núñez Feijoo (PP), Inés Arrimadas (Cs) i Santiago Abascal (Vox).

A tots tres, els ha demanat deixar de pensar només en les eleccions generals i prioritzar la refundació dels seus partits. “Per una vegada que escoltin el que demanen els seus votants”, ha afirmat. La presidenta i candidata de Valents a les municipals ha dit que l’alternativa a Ada Colau i el PSC “no pot ser un govern independentista” ja sigui liderat per Ernest Maragall o Xavier Trias “perquè són el mateix”. “Tenim projecte, equip i programa de govern”, ha assegurat.

Ciutadans ja va descartar aliances

No és la primera vegada que Eva Parera fa una crida a Ciutadans i el PP per sumar esforços amb una llista conjunta. La novetat d’ara és que hi ha afegit Vox, de qui ja va dir que no descartava pactar-hi. Després d’aquella primera oferta, Ciutadans ja va rebutjar aliances preelectorals i va anunciar que es presentaran en solitari el 2023 amb Luz Guilarte de candidata. El PP encara no ha triat cap de llista després de la renúncia de Josep Bou a repetir.