El Grup Municipal d’ERC ha demanat la celebració d’un ple extraordinari a Barcelona centrat en habitatge i, més concretament, sobre la regulació dels preus del lloguer. El grup liderat per Ernest Maragall vol que l’Ajuntament insti el govern de la Generalitat -que és qui en té la competència- a iniciar els tràmits per un projecte de llei que reguli els preus dels contractes d’arrendament.

“Des d’ERC no deixarem de lluitar pel dret a l’habitatge i la regulació de preus”, ha dit la regidora Eva Baró. La petició dels republicans arriba, precisament, després que tota l’oposició al Parlament tombés el decret impulsat pel govern català per limitar el preu del lloguer. Esquerra busca ara l’aval del consistori, en especial del govern de comuns i PSC, per impulsar un projecte de llei. “No concebo cap altra posició que no sigui donar-hi suport”, ha afirmat Baró.

A banda d’aquesta petició a la Generalitat, la proposta d’acord que ERC porta al ple inclou també la creació d’una comissió no permanent d’estudi a l’Ajuntament per analitzar i estudiar amb experts la repercussió que tindria la regulació dels lloguers a la ciutat i a l’àrea metropolitana. Com que ERC no té els regidors suficients per demanar un ple (en fan falta 11 i en té 10), ha rebut el suport de Junts per Catalunya per reclamar la sessió.

Habitatge i seguretat, dos plens extraordinaris

Amb la petició d’ERC, el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni té ja sobre la taula dos plens extraordinaris per convocar. Ciutadans en va demanar un sobre seguretat, que ha rebut el suport de JxC, el PP i ERC. L’alcaldessa té 15 dies per convocar aquestes dues sessions -es podrien fer el mateix dia- que, molt probablement, es faran abans de l’agost.