Només uns dies abans del plenari que configurarà definitivament el nou cartipàs, l’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ un esforç a tots els grups municipals, també els de l’oposició, per poder configurar un govern efectiu. Diu que no vol que es visqui a l’Ajuntament la situació de “bloqueig” que, segons assegura, viu el Govern català que “no aprova lleis, no aprova pressupostos i té uns serveis públics que estan al límit”. Per aconseguir-ho demana als responsables polítics que deixin de banda les seves diferències per poder prioritzar els ciutadans i la ciutat. Per això interpel·la directament Esquerra per tal que actuï de manera constructiva. L’alcaldessa valora positivament tant que “els republicans se separin de la via unilateral” com que “el PSC deixi enrere el 155”.

Quant a la situació del Govern espanyol, Colau considera que seria una “irresponsabilitat” plantejar unes noves eleccions en un moment en què “la dreta està pujada de to” i “l’extrema dreta ha guanyat força”, assegura. Demana també als líders polítics estatals que es posin d’acord per arribar a una entesa. 

Collboni vol posar els comptadors a zero

D’altra banda, el soci de govern de Colau, el socialista Jaume Collboni, ha declarat en una entrevista a ‘El Periódico’ que confia plenament en el nou govern municipal. Assegura haver “après dels errors” i vol posar “el comptador a zero”. Diu que centrarà tots els esforços a poder governar i tirar endavant noves propostes.

Collboni situa com a prioritat combatre la crisi de seguretat que, ha assegurat, pateix actualment Barcelona. Per això confia en el nomenament de l’exdirector general dels Mossos d’Esquadra, i candidat a la llista de Collboni, Albert Batlle, com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat durant els pròxims quatre anys.