El govern d’Ada Colau i l’oposició mantenen el pols pel cartipàs municipal, que s’ha d’aprovar en el ple el 16 de juliol. Aquest dijous s’ha reunit per primer cop la Junta de Portaveus amb representants de tots els set grups. Després que ERC, JxC, Cs i PP signessin un acord amb demandes per aprovar el cartipàs, els grups denuncien “amenaces” del govern per al repartiment dels assessors.

En els punts en què sí que hi ha acord és que a B:SM, la principal empresa municipal, l’oposició tingui majoria en el Consell d’Administració, igual que ha passat en els dos últims mandats. Pel que fa als plens de districte, el govern s’avé a cedir les presidències a l’oposició si hi ha una entesa de tots els grups que inclogui també el de Manuel Valls (BCN Canvi), que no va signar l’acord que la resta de grups va presentar dimarts.

Les discrepàncies es mantenen en les comissions de plenari. N’hi haurà quatre -en això hi ha acord-, però el govern no vol cedir les presidències a l’oposició. “Amb 18 regidors, li toca al govern presidir-les”, ha sentenciat el regidor de Presidència, Jordi Martí. L’oposició insisteix a tenir les presidències per assegurar la tasca de control al govern, com s’ha fet en els dos últims mandats.

Els grups denuncien el “to amenaçant” del govern

En el repartiment del personal eventual hi ha també discrepàncies. Els grups denuncien que el govern els ha amenaçat amb un assessor per regidor si no hi ha acord. “No entenem la política des de l’amenaça”, ha dit Jordi Coronas (ERC). Des de JxC, Elsa Artadi, ha dit que la mà que van allargar Colau i Collboni en la presentació de l’acord de govern, aquest dimecres, “no quadra amb la realitat”.

Paco Sierra (Cs) ha criticat l’actitud “poc dialogant” del govern i Óscar Ramírez (PP) s’ha sorprès pel “to amenaçador”. “Cap amenaça ni molt menys”, ha replicat Martí, que ha recordat als grups que el govern municipal té ara més múscul i que li pertoquen, per tant, més assessors.