Els grups municipals de Junts per Catalunya i el PP se sumen a la petició de Ciutadans de convocar un ple extraordinari sobre seguretat. Tant Elsa Artadi (JxC) com Josep Bou (PP) coincideixen a dir que la inseguretat és un problema “greu” que cal tractar a Barcelona. Els tres grups que aquesta setmana han reclamat el ple sumen 11 regidors, el mínim necessari perquè la petició tiri endavant.

Elsa Artadi ha dit que la ciutadania està “alarmada” per una inseguretat que defineix com a “greu i descontrolada”. En aquest sentit, ha criticat que l’alcaldessa Ada Colau estigui “absent” de la problemàtica. “No informa la ciutadania ni presenta solucions ni mesures per fer front a aquest repte”, ha afirmat. Les crítiques d’Artadi també han anat dirigides al soci de govern de Colau, Jaume Collboni, de qui ha dit: “Tampoc no sabem on és”.

Per això, a banda del ple extraordinari abans de les vacances d’estiu, demana que Barcelona tingui un regidor de seguretat “competent com ho va ser Joaquim Forn”. Pel que fa a la Junta de Seguretat Local del 19 de juliol, la portaveu del Grup Municipal de JxC ha dit que és una oportunitat per arribar a acords entre l’Ajuntament i la Generalitat.

Josep Bou: “Ens temem el pitjor”

De la seva banda, el popular Josep Bou demana el ple extraordinari per tractar la seguretat a la ciutat pels furts i robatoris que, diu, es poden produir aquest estiu a la ciutat. “Ens temem el pitjor”, ha lamentat. Bou també ha reclamat un “pla de xoc” per fer front a la inseguretat als carrers de la ciutat. Demana incorporar pistoles Taser als agents de la Guàrdia Urbana, millorar el desplegament d’aquest cos policial i posar càmeres de videovigilància en “punts negres de la ciutat”.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, no ha donat una resposta ferma sobre si el seu partit se sumarà a la petició de ple extraordinari, tot i que ha dit que els republicans ho estan valorant. Això sí, ha mostrat la seva preocupació per la inseguretat i creu que no se solucionarà “avançant la convocatòria de la Junta Local de Seguretat”.