El líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha alertat que el PSC vol “reconquerir Catalunya” i lamenta que JxC “caigui en aquesta temptació” pel pacte a la Diputació de Barcelona. “ERC aguantarà i assumirà el lideratge del projecte independentista a Catalunya”, ha sentenciat Maragall, que ha presentat Esquerra com “el gran adversari a abatre” després del pacte a la Diputació i l’acord de govern BComú-PSC a l’Ajuntament.

Ernest Maragall ha afegit que els socialistes tenen l’encàrrec d’afeblir i dividir la majoria independentista a Catalunya i ha assegurat que “ERC no ens quedarem atrapats en aquesta lògica”. El líder municipal d’ERC ha dit que “el PSC està substituint Cs” perquè tenen el mateix objectiu. També ha criticat l’entesa de JxC amb els socialistes a la Diputació: “A l’hora de triar entre ERC i el 155 ha triat el partit del 155”.

La posició de la fiscalia sobre Forn, “escandalosa”

El president del Grup Municipal d’ERC ha qualificat d’“escandalosa i rebutjable de dalt a baix” la posició de la fiscalia que rebutja que Joaquim Forn (JxC) pugui assistir al ple de cartipàs. Maragall ha dit que la fiscalia viu “en una realitat paral·lela” quan justifica la decisió dient que Forn podria alterar la convivència ciutadana. “Com diu?”, s’ha preguntat irònicament Maragall.

El líder d’ERC ha aplaudit que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi enviat una carta per demanar que Forn pugui assistir al plenari, però ha lamentat que no sigui una carta signada per tot el govern (BComú-PSC). “Es pretén que la ciutat funcioni sense que la institució pugui prendre posició en l’àmbit dels drets i les llibertats”, ha valorat.