joaquim forn

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a un dels advocats de Joaquim Forn, Francesc Homs, per demanar que el regidor i president del Grup Municipal de Junts per Catalunya pugui assistir al ple de l’Ajuntament previst per al dia 16 de juliol a les 10 del matí. L’alcaldessa considera que Forn ha de poder ser al consistori “en l’exercici d’una funció que forma part del nucli essencial de l’estatut jurídic que li correspon com a membre de la corporació municipal”.

Colau també argumenta la petició amb el fet que, un cop constituït l’Ajuntament el dia 16, “és preceptiva la celebració d’un plenari extraordinari de caràcter organitzatiu”, que consistirà a “dotar d’efectivitat el mandat corporatiu iniciat el 15 de juny del 2019” i que servirà per “formar i delimitar el sistema institucional, orgànic i relacional del nou consistori”.

En aquest sentit, Colau s’ofereix a Homs per fer “les gestions que es considerin convenients i adequades” per permetre que Forn pugui desenvolupar “l’exercici de les funcions de regidor de l’Ajuntament de Barcelona”. També insta Homs a utilitzar la seva petició si ho considera necessari en el moment d’una “sol·licitud eventual de les autoritzacions judicials que resultin pertinents”.

L’alcaldessa recorda que la presència de Forn en la sessió constitutiva del nou consistori, el 15 de juny, es va ajustar “en tot moment a les determinacions contingudes en la normativa” que va fixar la Sala Penal del Tribunal Suprem.

Els advocats de Forn ja van enviar aquest dijous una petició perquè Forn pugui assistir al ple del 16 de juliol. Aquest mateix divendres, la fiscalia s’ha oposat a permetre que Forn assisteixi al ple del cartipàs perquè considera que hi ha “risc de reiteració delictiva” i d'”alteració de la convivència ciutadana”.

Consulta la carta completa d’Ada Colau a la defensa de Joaquim Forn aquí.