La portaveu del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi (BCN Canvi), Eva Parera, ha retret als partits de l’oposició municipal “voler importar el model de fer política del Parlament a  l’Ajuntament“. Ho ha dit aquest dijous en una entrevista al ‘bàsics‘, en què ha afegit que “ERC, JxC i Cs [partit amb què BCN Canvi va concórrer en coalició a les darreres municipals] volen fer la política del bloqueigbuscar el titular“.

La regidora de la plataforma de Manuel Valls n’ha posat un exemple: el ple extraordinari sobre seguretat que, precisament, ha demanat l’oposició en bloc. Així, Eva Parera ha explicat que la formació que representa “no se sumarà a la demanda d’aquest ple”, perquè considera que “demanar un ple extraordinari quan el govern encara no ha començat a funcionar, i encara no ha aplicat les seves mesures, és irresponsable“. I ha insistit que “quan s’aprovi el cartipàs, dimarts, després que es demani el que calgui”, i ha aclarit: “Fem-li un vot de confiança al senyor Batlle”, referint-se al nou tinent d’alcalde de Seguretat, segons l’acord de govern anunciat per Colau i Collboni aquest dimecres.

Sobre si BCN Canvi serà la crossa en la qual es recolzarà el govern municipal, Eva Parera ha dit que “no volem ser útils al govern sinó a la ciutadania”, tot i que ha matisat que “en ocasions serem útils al govern i, en d’altres, a l’oposició”.

Adaptar-se a Joaquim Forn?

La portaveu de BCN Canvi no és partidària de modificar el Reglament orgànic municipal (ROM) per facilitar l’assistència del regidor Joaquim Forn (JxC) al ple de cartipàs, encara que sigui telemàtica. I ha dit que “modificar-lo per una situació provisional no toca” perquè, segons considera, la situació de Forn “és de presó provisional i conclourà en una de definitiva, condemnatòria o absolutòria”.

Tot i això, Parera ha obert la porta que “algú del govern abandoni la sala de plens per equilibrar les votacions”, tot i que no ha volgut “equiparar la situació de Forn amb la d’un cas en què algun regidor sigui baixa per malaltia”. En aquest sentit, ha conclòs que “les majories són les que són, i no es poden alterar per molt que una persona estigui processada”.

L’entesa de JxC i PSC a la Diputació, “un pacte estrany”

La portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, també ha valorat l’acord entre el PSC i JxC a la Diputació de Barcelona, que ha qualificat de “pacte estrany“. Parera ha dit no entendre l’acord entre els socialistes “i els independentistes i unilatiralistes”, i ha recalcat “no sentir-s’hi còmoda”.