El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha assegurat que el grup que lidera Ernest Maragall garantirà el suport al pressupost municipal del 2020, que s’ha de votar en el ple d’aquest divendres, malgrat la crisi de govern a la Generalitat. “Ens devem a l’Ajuntament i als ciutadans d’aquesta ciutat”, ha dit Coronas, que ha afegit que “en cap cas es posarà en risc la votació”.

El republicà ha assegurat que es mantindran “ferms en les conviccions” perquè “l’acord de pressupost és bo per a la ciutadania“. Coronas ho ha dit abans de la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha anunciat el final de la legislatura catalana i que convocarà eleccions quan s’aprovin els comptes del 2020 al Parlament. En el cas de l’Ajuntament, el govern municipal va acordar el pressupost amb ERC i JxC.

Les demandes d’ERC al ple

De cara al ple d’aquest divendres, Jordi Coronas ha explicat que Esquerra demanarà crear un servei d’assistència legal per als afectats dels pisos turístics il·legals. La petició busca protegir els qui viuen al costat d’un allotjament turístic sense llicència, una demanda que arriba després de la pallissa que van rebre dos veïns que van denunciar un pis il·legal. ERC també reclamarà que es garanteixi la continuïtat dels visualitzadors de pisos turístics, que acaben contracte a l’abril.