Amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, l’Ajuntament ha fet una encesa de set espelmes en memòria dels diferents col·lectius assassinats pel nazisme. Enguany se celebren 75 anys de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz. L’acte ha començat a les 19.30 hores al Saló de Cent i ha estat presidit per l’alcaldessa, Ada Colau. L’alcaldessa ha insistit en la importància de la memòria democràtica perquè “mai més es torni a repetir un genocidi així i per aturar els discursos de l’odi que avui ressorgeixen arreu d’Europa i el món.”

Set espelmes per les víctimes de l’Holocaust

Les set espelmes que s’han encès han estat per recordar els diferents col·lectius assassinats durant el nazisme: els jueus, els infants, les víctimes del poble gitano, els republicans deportats, els homosexuals i aquells que van arriscar la vida per salvar els jueus perseguits, els “Justos entre les Nacions.”

Durant l’encesa d’espelmes, s’ha interpretat El malei rachamim, pregària jueva per als difunts. També s’ha fet un minut de silenci i la lectura de textos, a càrrec d’alumnes de l’IES Francisco de Goya de Barcelona, de la Xarxa de memòria i prevenció del feixisme “Mai Més” de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i a càrrec de Maria Manzanares, de Bet Shalom.

L’homenatge a l’Ajuntament s’ha celebrat després de l’acte commemoratiu que s’ha fet a la Generalitat de Catalunya, i hi han participat el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i la consellera de Justícia, Ester Capella.