Un veí de Barcelona, Xavi Buxeda, ha denunciat aquest diumenge en un fil a Twitter que, juntament amb la seva parella, ha rebut amenaces i una pallissa per haver informat l’Ajuntament sobre l’existència d’un pis turístic il·legal.

Els fets, que ja va narrar al programa ‘bàsics’ de betevé, es remunten al maig del 2019, quan es van instal·lar a l’edifici. Després de tenir sospites que el pis del costat del seu immoble era un Airbnb que operava de manera il·legal i de les contínues festes que hi organitzaven els turistes, la parella de veïns va decidir recórrer a l’Ajuntament per denunciar-ho. Després de l’avís expliquen que la Guàrdia Urbana va començar a fer inspeccions al pis, però els turistes, conscients de la il·legalitat de l’immoble, no obrien la porta. Quan van veure que la situació continuava igual, i setmana rere setmana hi seguien passant turistes, van decidir penjar a la porta del pis una nota informativa en què explicaven als futurs inquilins que aquell pis estava operant de manera il·legal.

La situació va començar a complicar-se, diuen, quan, en una de les inspeccions de l’Ajuntament, un home s’esperava a l’entrada del pis per increpar els treballadors de l’Ajuntament físicament i fer que marxessin.

Després dels diversos intents per denunciar la irregularitat del pis afirmen que un home va aparèixer a la porta del seu pis per apallissar-los. Segons les víctimes, l’home hauria estat enviat pel propietari de l’apartament il·legal, que ja havien advertit que era un individu perillós.

“Ara no podem tornar a casa”

Després de la situació, els dos veïns expliquen que han hagut de marxar del seu pis per por a futures represàlies. Han hagut d’abandonar l’immoble, on vivien des del maig, i allotjar-se a casa d’uns amics. Des que van entrar a viure-hi, ja van denunciar el soroll i les festes que havien d’aguantar dia a dia en un pis on cada setmana hi passaven turistes.

Ja s’havien posat en contacte amb Airbnb

Abans d’interposar les denúncies, ja havien contactat amb l’empresa Airbnb per informar de la situació. L’empresa va respondre explicant-los que cada dia arriben 200 ofertes amb anuncis a Airbnb i que, per tant, per controlar si tenen llicència es tarda molt de temps.

L’Ajuntament reacciona

El cas ha encès totes les alarmes a l’Ajuntament de Barcelona. La tinenta d’alcalde, Janet Sanz ha reclamat a la plataforma Airbnb, que decideixi “si vol estar al costat de les màfies o de l’Ajuntament”. Ho ha fet en una compareixença l’endemà de fer-se pública l’agressió.