El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha revelat que les negociacions per aprovar el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona per al 2023 “avancen molt positivament” i que “els avenços amb ERC són molt positius”. Collboni ha explicat que el govern resoldrà dilluns vinent les al·legacions que han presentat els grups als comptes, però ha avançat que “com a govern estem acceptant totes les propostes que ens fa ERC”.

“El més raonable és que arribem a un acord positiu”, ha afegit. La intenció del govern municipal és poder aprovar el pressupost de forma definitiva al ple del 23 de desembre. Aquest dijous, el líder d’ERC, Ernest Maragall, ha vinculat els comptes de Barcelona als de la Generalitat i ha demanat que els avenços siguin als dos llocs. En aquest sentit, Collboni ha dit que ERC té l’oportunitat de crear un marc positiu perquè el PSC voti el pressupost del Parlament si primer avala els de l’Ajuntament.

ERC té una gran oportunitat aprovant primer el pressupost de l’Ajuntament per crear un marc positiu perquè el PSC els voti al Parlament”
Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia

Collboni s’ha mostrat optimista per aconseguir un acord la setmana vinent que faci possible aprovar el pressupost al ple del dia 23. Abans, dimecres, es farà una Comissió d’Economia extraordinària com a pas previ a la votació del plenari. Més enllà d’ERC, el govern municipal també manté converses amb Junts, que en l’aprovació inicial es van abstenir i van facilitar la tramitació dels comptes.