Les entitats del Poble-sec podran fer ús del Pavelló Italià durant un any mentre no s’enderroqui, un tràmit obligat perquè l’edifici es va construir en una zona verda. La regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, ho ha concretat a la Comissió de Drets Socials, on ha explicat que s’intentarà allargar el termini “al màxim possible”. Mentrestant, es buscarà una ubicació alternativa per a la pràctica esportiva, tot i que no n’ha detallat cap.

La regidora també ha revelat que no es pot fer un canvi de planejament urbanísticcom reclamaven les entitats— per salvar l’edifici de l’enderroc, ja que està aixecat en “sòl de parc”. “Es va construir amb un defecte de forma i no es pot subsanar”, ha dit Raquel Gil. L’Ajuntament va rebre aquest edifici de Fira de Barcelona a finals del 2022 per destinar-lo a equipament esportiu, però la qualificació dels terrenys impedeix fer-ho. Per això, ha obert un expedient d’enderroc que s’allargarà un any.

“No s’ha enganyat a les entitats”

El debat l’han propiciat els grups de TriasxBCN i ERC, que han demanat al govern municipal complir les promeses que es van fer a les entitats del Poble-sec. “Van fer una promesa electoralista i van enganyar les entitats”, ha afirmat Joana Ortega (TriasxBCN), que ha dit que el seu grup ja va avisar que calia fer una requalificació. Des d’ERC, Jordi Castellana també ha acusat el govern anterior d’electoralista i ha insistit a trobar una solució.

Raquel Gil ha explicat que les entitats tenen la informació des del primer minut i que “no se les ha enganyat”. La regidora ha detallat també que en breu es farà un petit arranjament al terra de l’equipament perquè compleixi les condicions de seguretat.