Les entitats del Poble-sec coneixien la intenció de l’Ajuntament d’enderrocar el pavelló Italià. Els ho va comunicar la regidora de Sants en una reunió la setmana passada. Sabien des del començament que l’ús del pavelló era temporal, però com explica el Sergi Gàzquez, president de l’AV del Poble-sec, “ara mateix no tenim cap altra alternativa“.

És per això que demanen al consistori que abans d’enderrocar el pavelló, s’estudiïn quines possibilitats hi ha de trobar un altre espai on fer un equipament esportiu per al barri. “Hi ha una necessitat molt gran des de fa molts anys de moltes entitats esportives de trobar un espai per desenvolupar les activitats”, afirma Gàzquez.

Proposen una modificació del Pla General Metropolità (PGM)

Una altra alternativa, segons l’entitat, seria fer una modificació del PGM que permeti canviar la qualificació del sòl del pavelló, actualment considerat zona verda, i creuen que és “una qüestió de voluntat política”. En aquest sentit alguns partits de l’oposició ja s’hi han manifestat a favor, i fins tot ERC ha demanat al consistori “que comenci els tràmits administratius per poder mantenir el pavelló i destinar-lo a usos esportius pel barri del Poble-sec”.