espanya industrial

Aquesta setmana han començat les obres de reforma del Parc de l’Espanya Industrial, al districte de Sants-Montjuïc. Els treballs s’allargaran durant set mesos, fins al juny del 2024, i tenen un pressupost d’un milió d’euros. La inversió es fa a les zones amb més ús, per millorar-ne l’accessibilitat i ampliar els jocs infantils, l’espai per a gossos i una pista esportiva.

En canvi, s’ha descartat reformar els espais més degradats, com l’helicoide, les grades i el llac, perquè la despesa d’aquestes actuacions és molt més elevada, d’uns quatre milions d’euros. Per això, el consistori ja va anunciar que aquests treballs es farien en una segona fase de les obres.

El projecte més votat dels pressupostos participatius

La remodelació del Parc de l’Espanya Industrial va ser el projecte més votat dels pressupostos participatius. Després es va fer un llarg procés de debat i converses en què van participar els responsables del districte, però també veïns i col·lectius d’usuaris del parc.

Les obres s’executaran per parts i, per tant, l’accés al parc continuarà obert i només es restringirà l’accés a les zones on s’estigui treballant.

Finalment, el projecte preveu l’ampliació de la zona infantil, amb jocs inclusius, i de l’espai per a gossos, que es traslladarà a un altre emplaçament. També inclou un espai per a activitats a l’aire lliure, una cal·listènia i una pista esportiva multifuncional.

A banda també s’hi podrà jugar a la petanca i al ping-pong.

Més vegetació d’espècies arbustives i gespa

Al costat del frontó es crearà un parterre de gespa envoltat per una sèrie d’espècies arbustives. L’objectiu és que aquest espai serveixi per fer activitats com ioga o pilates en un entorn més tranquil. També es restauraran les escultures per preservar del patrimoni històric del parc.

La millora del llac, les grades i l’helicoide, per més endavant

La primera fase dels treballs exclou els punts més conflictius del parc, però també està previst actuar-hi més endavant. El govern municipal va detallar que es farà una renaturalització del llac, la revitalització de la zona Drac del parc, una neteja i restitució de les grades i es cobrirà la part del llac situada al costat de l’Escola Bressol Municipal Pau.

Pel que fa a l’helicoide, un espai on habitualment s’instal·len persones sense sostre i on sovint s’acumula brutícia, el districte de Sants-Montjuïc es va comprometre a tancar l’accés a l’estructura a l’inici de les obres de reforma del parc.