Que els Castellers de Sarrià no tinguin un lloc propi on assajar no és novetat. El que sí que ho és que l’Escola Frederic Mistral, que fins ara els cedia un espai cada divendres al vespre, no els el pot cedir més fins a l’estiu que ve. Les obres d’ampliació del centre educatiu han posat l’agrupació castellera en una situació complicada perquè l’alternativa és assajar al centre parroquial de Sarrià, com fan els dimecres quan fa fred. Aquesta, però, no és una opció idònia, perquè, entre altres raons, els divendres hi ha actuació al Teatre de Sarrià. Després de la reivindicació que han fet a les xarxes socials, diverses colles castelleres de la ciutat els han ofert el seu local.

La colla vol seguir assajant al barri

L’agrupació castellera ha agraït molt els oferiments, però reivindica poder tenir un espai al barri i segueix reclamant un local al consistori.Necessitem una rutina i una tranquil·litat per tenir més seguretat per fer castells. Tenir una xarxa i elements de protecció ens ajuden a l’hora d’afrontar reptes”, explica Eduard Llorens, cocap de la colla dels Castellers de Sarrià.

Llorens fa una crida al veïnat, centres esportius i escoles del barri perquè potser hi ha algun lloc que no coneixen. L’entitat busca un espai per assajar de nou metres d’altura, almenys des de gener fins a l’estiu del 2024. La setmana que ve es reuniran amb el districte una vegada més i esperen que els facin una proposta més seriosa que les que els han fet fins ara.

Una reivindicació sense fruits

Des que es van refundar el 2016, els Castellers de Sarrià no han disposat d’un lloc d’assaig i han hagut de buscar-se la vida. A principis del 2017, però, van començar a assajar a les instal·lacions de l’Escola Frederic Mistral – Tècnica Eulàlia, on, a la part exterior, van poder col·locar una xarxa que els ha permès créixer i consolidar-se com a colla de set. A finals del mateix any, amb l’arribada del fred, els dimecres van començar a assajar al centre parroquial de Sarrià, tot i que quan fa bon temps segueixen fent-ho al mateix carrer, a la plaça del Consell de la Vila. Fa molts anys que l’entitat reivindica un espai al barri juntament amb altres associacions de cultura popular, però, de moment, no n’han aconseguit cap.