L’Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient d’enderroc per tirar a terra el Pavelló Italià de Fira de Barcelona, on actualment es fan entrenaments de diverses entitats esportives del districte. Segons ha explicat la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, durant el consell de barri de la Font de la Guatlla d’aquest dilluns, el pavelló té “un defecte de naixement” perquè està qualificat amb categoria de zona verda. Això impedeix de construir-hi o arreglar l’equipament per convertir-lo en equipament esportiu com estava previst perquè seria cometre un delicte urbanístic. “És insalvable i, per tant, hem iniciat un expedient d’enderroc”, ha reblat la consellera.

Prohibit construir-hi

La qualificació de zona verda impossibilita fer algunes adequacions imprescindibles perquè el Pavelló Italià es transformi en un equipament esportiu, com ara refer els paviments per a competicions o edificar vestidors. En conseqüència, segons les recomanacions de l’equip jurídic del consistori, aquest pavelló s’ha d’enderrocar. La regidora ha afegit que “no se’n pot fer una cessió” com la que l’Ajuntament havia promès en el mandat anterior i que demanaven els veïns, perquè “no es pot cedir una cosa que no està ben construïda”.

Buscaran alternatives en altres espais

Davant els dubtes dels veïns, la regidora ha promès que l’expedient permetrà anar treballant en solucions definitives i en altres espais que permetin fer la pràctica esportiva. Mentrestant es mantindrà la solució actual, una cessió a entitats properes al barri perquè hi facin només entrenaments, sense competir. Tampoc es podrà fer cap cessió a cap altre entitat diferent de les que ja l’ocupen actualment.