obres sagrada familia

Els responsables del temple de la Sagrada Família han concretat el calendari de finalització de les obres. Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé, la Junta Constructora preveu enllestir en 10 anys el conjunt arquitectònicament. Per tant, el 2033 la basílica estrenarà la silueta definitiva, tot i que abans, el 2026, es culminarà la torre de Jesucrist, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí.

La pandèmia i la inflació compliquen la construcció

Els treballs avancen malgrat que en els darrers anys s’han trobat diversos entrebancs. El retard més important va ser la pandèmia de la covid, que va comportar l’aturada de les obres i també un descens dràstic dels ingressos.

La inflació també ha afectat de ple la construcció, perquè els costos del material i del transport s’han encarit entre un 20 i un 30 %. De fet, fins fa pocs mesos els responsables no gosaven fixar una data per al final dels treballs.

Els turistes noten el bon ritme de les obres

La Sagrada Família és visita obligada per a la majoria de turistes de la ciutat i la primera impressió dels que l’han vist en fotografies o recreacions virtuals és que la basílica guanya al natural. El Miguel i la Mariana acaben d’arribar a la ciutat i agraeixen que, tot i les lones i les bastides, es pot apreciar el detall de l’obra i està “més acabada del que m’esperava i les grues no molesten”.

Els que l’han vist en més d’una ocasió poden comparar com ha anat creixent. El Miguel va venir als anys 90 a Barcelona i assegura que ha seguit de ben a prop les obres: “No tenia coberta i en pocs anys he vist com s’anaven aixecant les torres“. El Pablo i la Maria també fa dècades que viuen a la ciutat i coincideixen que “els darrers cinc o sis anys la construcció s’ha accelerat, però la fase que encara no ha començat al carrer de Mallorca… no sabem si serà viable”.

Inauguració de les quatre torres dels evangelistes

La darrera fita en la construcció del temple ha estat l’estrena de la il·luminació de les quatre torres dels evangelistes, que es van inaugurar aquest cap de setmana. La basílica les va encendre aquest diumenge i a partir d’ara il·luminaran el cel barceloní tots els vespres fins després de Nadal.