El regidor Eloi Badia de Barcelona en Comú repeteix com a regidor del districte de Gràcia. Fa quatre anys va arribar en substitució de Raimundo Viejo, que va marxar de Gràcia al Congrés dels Diputats. Ara, Badia, continua un nou mandat en què vol posar el focus en l’accés a l’habitatge, l’emergència climàtica i en els equipaments educatius pendents, així com altres projectes iniciats.

Quatre anys més a Gràcia

És l’únic dels 10 regidors de la ciutat que continua al mateix territori en un nou mandat. Per Badia és una manera de poder continuar la feina. “Molts dels projectes que hem començat, ara els podem donar continuïtat i, per tant, allargar quatre anys, per a mi també era molt interessant”, explica Badia.

L’accés a l’habitatge i la gentrificació

El regidor assegura que aquest mandat s’acabaran iniciatives engegades com el cas de l’alzina i les casetes de l’Encarnació. L’inici de l’enderroc d’aquests edificis va alertar els veïns que van aconseguir aturar-lo i amb el districte de Gràcia buscar vies per convertir les cases en equipaments i salvar l’alzina bicentenària. Amb aquest moviment es va veure la necessitat de revisar el catàleg de patrimoni, una tasca que s’està fent.

Ara, el repte és compaginar patrimoni i habitatge social. “A la vegada que millorem tota la patrimonialització, això no ha de ser un impediment a poder desenvolupar habitatge assequible. A Gràcia tenim les dues dimensions: la falta d’habitatge públic, però també la gentrificació i, per tant, la pujada dels preus de lloguer”, apunta el regidor de Gràcia.

Emergència climàtica i educació

També està sobre la taula de Badia l’emergència climàtica amb la millora de la qualitat de l’espai públic. Una de les primeres mesures és un pla de motos que alliberarà les voreres. Un altre eix és l’educació amb una ubicació definitiva per a una escola de primària, el projecte d’una escola bressol a les casetes de l’Encarnació i la construcció de l’Institut Vallcarca. Aquest equipament se sumarà a la transformació de la zona nord de Gràcia i al pla de mobilitat del Coll que pacificarà el barri.

La convivència a la Vila també és un dels punts que continuaran a l’ordre del dia. Per això, se seguirà treballant, perquè l’oci familiar ocupi les places com ja s’està fent amb el projecte Juguem a les places.