L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat des de l’ONU més finançament per a les polítiques contra el canvi climàtic. Colau ho ha dit en el marc de la cimera climàtica organitzada per les Nacions Unides a Nova York, en què també estan citats caps d’estat i de govern. Per això, en roda de premsa, l’alcaldessa ha denunciat que “les ciutats estem absolutament infrafinançades” i que “no tenim accés directe als fons, però hem de fer les principals accions contra l’emergència climàtica”.

Colau ha reconegut que el 70 % de les emissions contaminants es produeixen a les ciutats i, per això, “volem ser part de la solució” al canvi climàtic. En aquest sentit l’alcaldessa s’ha adreçat als governs estatals: “Que comptin amb nosaltres, no només puntualment a cimeres”. I ha afegit: “Que puguem accedir a fons per potenciar el transport públic i l’energia renovable que necessitem”.

Colau presidirà la trobada mundial d’alcaldes

L’estada de Colau a Nova York s’allargarà fins a aquest dimarts perquè també presidirà una reunió d’alcaldes per l’emergència climàtica. En aquest cas, el protagonisme recaurà en grans ciutats que, com Barcelona, estan prenent mesures per mitigar les causes i els efectes del canvi climàtic. Durant aquests dos dies, l’alcaldessa (acompanyada de la tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Laia Bonet) mantindrà contactes amb altres governs municipals i institucions per compartir línies de treball.