La portaveu d’ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha respost a les declaracions de l’alcaldessa, Ada Colau, sobre la inhibició del consistori davant la sentència del procés. La regidora d’Esquerra ha reclamat a Colau que l’Ajuntament s’impliqui i que “no es deixi acomplexar pel PSC”.

Alamany ha recordat que la setmana passada es va aprovar una proposició que instava a “tenir un compromís ferm davant la sentència i acompanyar les mobilitzacions de la societat” i ha apostat per coordinar una resposta unitària “al més inclusiva i transversal possible”. La portaveu ha aprofitat per fer referència als crits de llibertat que s’han sentit durant la jornada castellera a la plaça Sant Jaume per afirmar que l’Ajuntament ha de connectar precisament amb aquestes demandes que “són majoritàries a la nostra societat”.

Des del partit demanen a Colau que “no es deixi condicionar pel partit socialista” i l’animen a començar a treballar conjuntament en una resposta unitària, tan inclusiva i transversal com sigui possible.