Com ja és tradicional durant les festes de la ciutat, aquest dimarts s’ha celebrat la missa solemne de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, copatrona de la ciutat de Barcelona. Com cada any, ha tingut lloc a la basílica situada a la plaça de la Mercè i l‘ha presidida el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

Aquest any s’ha produït una imatge insòlita, ja que, després de molts anys, hi han participat membres de tots els grups polítics i diversos regidors: Ernest Maragall, d’ERC; Joan Subirats de BComú, Jaume Collboni, David Escudé i Rosa Alarcón, del PSC; Elsa Artadi, Neus Munté i Jordi Martí, de JxC; Luz Guilarte, Paco Sierra, Marilén Barceló i Celestino Corbacho, de Ciutadans, i Josep Bou i Óscar Ramírez, del PP i Eva Parera de Barcelona pel Canvi. Després de la missa han anat en comitiva fins a l’Ajuntament.

Colau i Torra, els grans absents

Una de les absències destacades de la missa ha estat la de l’alcaldessa, Ada Colau. Aquest dimarts, participa a una trobada mundial sobre el clima que se celebra a Nova York. Colau ha manifestat a través de Twitter que li hauria agradat ser-hi i ha desitjat una bona festa major a tothom. Jaume Collboni ha agafat el relleu d’Ada Colau i ha assistit a la missa com a alcalde accidental. També ha encapçalat el seguici fins a l’Ajuntament.

També ha faltat a la cita el president de la Generalitat, Quim Torra.

Omella demana que Barcelona sigui “una ciutat bella i habitable”

El cardenal arquebisbe de Barcelona ha reclamat “compromís” amb els que pateixen i ha fet una crida a ser a prop de la gent gran, immigrants i malalts. Omella també ha demanat la construcció d’una societat “en fraternitat i en comunió” i que Barcelona continuï sent “una ciutat bella i habitable per la seva sensibilitat humana, solidària i respectuosa amb les creences religioses.”

Omella, també ha demanat paciència i ha criticat:  “L’ambient en què vivim ens empeny a desitjar i a esperar que es compleixi immediatament tot el promès i, si no és així, som impacients i canviem d’empresa, de partit polític, de família…”