El dispositiu policial de la Guàrdia Civil ordenat per l’Audiència Nacional en què s’han detingut nou persones vinculades, segons la Guàrdia Civil, als CDR , està aixecant polseguera. Les reaccions no s’han fet esperar, tampoc les dels líders municipals amb valoracions molt diferents. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, el considera desproporcionat i, en canvi, el líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha felicitat la Benemerita i ha assegurat que faran tot el possible per la defensa de la democràcia. De les files comuns també s’ha pronunciat Jaume Asens, que considera “una irresponsabilitat equiparar CDR amb terrorisme”.

Opinions enfrontades

El responsable de Drets de Ciutadania i Partipació qualifica el dispositiu de “desproporcionat” i afirma que les acusacions són “gravíssimes” i “que és probable que s’acabi desfent en fase de prova com un terròs de sucre”. Per acabar, opina que “hem vist massa Dixa, Pandora i Piñata com per renunciar a la presumpció d’innocència“.

El president del Grup Municipal del PP a Barcelona, Josep Bou, felicita els agents de la Guàrdia Civil per aquesta operació a Catalunya, en què s’ha detingut nou membres dels CDR, diu “per preparar accions terroristes”. Finalment afegeix que “farem tot el que calgui per la defensa de la democràcia”.

Jaume Asens: “Banalització que ofen les víctimes del terrorisme”

Del bloc dels comuns també n’ha parlat Jaume Asens. També a través d’una piulada, l’antic tinent d’alcalde afirma que “és una irresponsabilitat” equipar els CDR amb el terrorisme. Pel líder d’En Comú Podem al Congrés, es tracta d’“una banalització que ofen les víctimes del terrorisme”. També opina que aquest tipus d’operacions policials “estigmatitzen i causen alarma social, per després desinflar-se” com ha passat, diu en les detencions d’altres membres dels CDR detinguts i cita els casos d’Adrià o Tamara.