L’alcaldessa, Ada Colau, ha lamentat la “trista” absència del regidor de Junts per Catalunya Joaquim Forn en el pregó de la Mercè 2019. Abans de la intervenció de Manuela Carmena com a pregonera, Colau n’ha denunciat la situació de presó preventiva i ha insistit en el diàleg entre els partits polítics per trobar una solució al conflicte català. “La democràcia és el diàleg no amb els iguals, sinó amb els diversos. Tothom ha de cedir en les seves posicions”, ha opinat l’alcaldessa, qui també ha demanat “no perdre l’empatia ni els mínims d’humanitat”.

Tots els regidors de l’Ajuntament de Barcelona han presenciat el pregó al Saló de Cent. A la cadira de Forn, JxC ha col·locat una fotografia seva amb un llaç groc. D’aquesta manera se n’ha simbolitzat l’absència i se n’ha denunciat la privació de llibertat.

Cadira de Joaquim Forn al pregó de la Mercè 2019

Colau també ha lamentat l’absència de la resta d’encausats que es troben en presó preventiva pel judici del procés. “Faig una crida perquè puguem treure el debat dels jutjats i retornar-lo a la política“.