El candidat del PP a les eleccions municipals 2023, Daniel Sirera, ha assegurat que Barcelona ha de “posar una catifa vermella als emprenedors i les empreses” per impulsar l’activitat econòmica. Ho ha dit al Cercle d’Economia aquest dijous, des d’on ha presentat el Pla Barcelona, el gruix de mesures que el candidat popular proposa per rebaixar la fiscalitat al sector econòmic amb l’objectiu de crear més de 50.000 llocs de feina a la ciutat durant els quatre anys que venen.

Proposo un pla d’impuls a l’activitat econòmica i que posi una catifa vermella als emprenedors i empreses que s’instal·lin a la ciutat o que hi vulguin créixer”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Entre algunes de les mesures que inclou el Pla Barcelona, hi ha, per exemple, una rebaixa de l’IBI als locals industrials i a les petites i mitjanes empreses; una rebaixa de l’impost de la plusvàlua; reactivar l’ampliació de l’aeroport del Prat, o crear “una zona franca fiscal” perquè els emprenedors no paguin cap impost durant els primers tres anys d’activitat.

Sirera ha explicat les seves propostes en clau d’economia després d’alertar que “el govern municipal actual està arruïnant la ciutat amb la política del no a tot”. El candidat popular ha lamentat que els darrers anys, amb Ada Colau com a alcaldessa, Barcelona ha perdut l’oportunitat d’esdevenir la seu de l’Agència Europea de Medicaments i d’acollir una seu del Museu Hermitage, entre altres projectes “que han fracassat”.