La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Anna Grau, ha criticat durament la llei d’habitatge que ha aprovat el Govern espanyol perquè considera que “consagra les màfies d’ocupació” i “té tocs autoritaris amb excessiu intervencionisme”. Ho ha dit la trobada de Fòrum Europa, en què ha proposat crear una oficina de defensa dels drets dels propietaris per protegir-los contra les ocupacions.

D’aquesta manera, Grau creu que s’evitaria que els qui tinguin un pis ocupat hagin de recórrer a mètodes “desesperats i il·legals” per fer fora els ocupes. La candidata ha criticat que “hi ha tota una maquinària administrativa per informar els ocupes de què fer per no pagar el lloguer” i ha afegit que en molts casos s’acredita una vulnerabilitat que és falsa. De fet, ha assegurat que les persones en situació de vulnerabilitat no ocupen pisos, sinó que es queden al carrer.

“El tramvia fa més nosa que servei”

Sobre la unió del tramvia per la Diagonal, Anna Grau ha assegurat que per Ciutadans no és una prioritat, però s’ha compromès a obrir el debat amb “un autèntic procés participatiu”. Ha admès que li costa el plantejament de no acabar una infraestructura ja començada, però ha dit que “ara mateix fa més nosa que servei”. Pel que fa la mesura de l’Ajuntament de tancar els búnquers del Carmel a la nit, ha lamentat que és “una solució soviètica a un problema català “.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?