La candidata de Valents a les eleccions municipals 2023, Eva Parera, ha participat aquest dilluns al cercle de xerrades dels candidats que organitza el Cercle Eqüestre. Més enllà de plantejar les línies estratègiques de la seva candidatura i de fer una radiografia de l’acció de l’últim govern d’Ada Colau amb el PSC, Parera ha fet una lloança pública de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (del PP):

Si Ayuso fes política a Catalunya, seria de Valents. Ho tinc claríssim”
Eva Parera, candidata de Valents a l’alcaldia

Després dels aplaudiments dels assistents a la xerrada, Parera ha assegurat que Ayuso “compleix tots els requisits que exigim a Valents: ser desacomplexada i lliure en la presa de decisions”. De fet, Eva Parera ha assegurat que “no m’ofèn quan em diuen que soc l’Ayuso catalana, m’enorgulleix” i ha posat com a model la gestió que va fer la madrilenya per defensar l’economia en ple esclat de la pandèmia de la covid-19.

“Ser al govern, sí o sí”

En clau de política municipal, Eva Parera ha admès “estar penedida d’haver confiat en el PSC” el 2019, quan Parera (aleshores número dos de Manuel Valls) va donar el vot per investir Ada Colau com a alcaldessa, fent govern de coalició amb el PSC. En concret, ha carregat contra el socialista Jaume Collboni, a qui ha acusat de “no haver-se desmarcat de les polítiques de Colau” i de “no deixar ERC fora del poder de decisió”.

Pel que fa a la propera investidura, la líder de Valents ha posat sobre la taula “dues condicions indispensables” a l’hora de pactar amb altres partits: la primera, “ser al govern sí o sí”; la segona, “ser-hi per fer el nostre programa de govern”. Parera ha advertit que si no pot aplicar les seves mesures contra les ocupacions, contra la delinqüència i per rebaixar els impostos (entre d’altres), “no cal ni que em truquin”.

La xerrada d’Eva Parera ha estat el mateix dia que ha tingut lloc el primer debat dels candidats –organitzat per PIMEC–, amb les absències destacades de la mateixa Parera i també de l’alcaldable de Ciutadans, Anna Grau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?