L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat a través dels seus comptes de Twitter i Facebook la cancel·lació del concert Barcelona, ens en sortirem després de “constatar el malestar que ha generat la proposta en una part del sector cultural”. Colau ha explicat que lamenta profundament la situació que s’ha creat perquè aquest concert estava plantejat com un “homenatge a la ciutadania” i a la gent que ho ha donat tot per parar el coronavirus des de primera línia. L’alcaldessa, que ha vist com les últimes hores s’ha produït un degoteig de baixes dels artistes participants, assegura que han intentat reformular la proposta sense destinar-hi diner públic, però que finalment han pres la decisió d’anul·lar el concert juntament amb la productora El Terrat, que n’era la impulsora.

El concert Barcelona, ens en sortirem havia de comptar amb una vintena d’artistes però després de conèixer-se que l’Ajuntament de Barcelona hi havia d’invertir inicialment 200.000 euros s’ha produït un degoteig d’anuncis d’artistes que s’han desvinculat del projecte. Entre els que han anunciat que no hi participaran hi ha grups com Txarango, Els Catarres, Stay Homas, Sopa de Cabra, Lildami, Clara Peya i Sílvia Pérez Cruz. 

“Assumim els nostres errors”

En l’escrit que ha publicat a les xarxes socials, Colau assegura que l’Ajuntament assumeix “els errors” que s’hagin produït tot i que l’acte s’havia pensat “amb la millor de les intencions”. L’alcaldessa creu que en moment excepcionals com els generats per la crisi del coronavirus “mereixia la pena fer una aposta així, encara que fos arriscada”. Tot i això, però, Colau lamenta la polèmica que s’ha generat a les xarxes per “oportunisme polític”. Assegura que accepta les crítiques i les exigències de transparència però no la “política de linxament, l’insult i la polarització”, que assegura s’ha normalitzat en aquest país els darrers anys. “No sortirem endavant amb odi i linxaments”, sentencia.

Colau també insisteix que el govern municipal és molt conscient de les dificultats per les quals passa el sector cultural de la ciutat. En aquest sentit, recorda que el consistori va anunciar la inversió de dos milions d’euros en ajuts extraordinaris i la reorientació dels grans festivals municipals com el Grec o la Mercè per donar-los suport.

El Terrat també lamenta la polèmica

La productora El Terrat ha emès un comunicat en què assegura que “estàvem emocionats de participar i col·laborar en aquest homenatge musical a la gent i a la ciutat de Barcelona, però respectem que molts ciutadans i ciutadanes considerin que no és el moment oportú“.

Respecte al polèmic pressupost de 200.000 euros, l’empresa ha defensat que el projecte “anava més enllà d’un concert en un terrat i es tractava d’un programa de televisió amb un important desplegament tècnic i molt complex” que comptava amb una cinquantena de professionals audiovisuals, a més d’una trentena d’artistes i grups musicals.