La comissió d’Urbanisme ha deixat novament enlaire la connexió del tramvia per la Diagonal, que es resoldrà al ple del 25 de gener. En aquest nou intent per reflotar el projecte, el govern d’Ada Colau ha rebut només el suport dels dos regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. ERC, la CUP i també el PSC —partidari fins ara del tramvia— s’han reservat el vot fins al ple, mentre que el PDeCAT, Cs i el PP hi han votat en contra.

La posició d’ERC, però, és significativa. La reserva de vot contrasta amb el no rotund que van fer al projecte l’any passat en comissió i també al ple, un gest que evidencia la voluntat dels republicans de continuar-ne parlant. “Les condicions d’ERC ja saben quines són”, ha dit el portaveu Jordi Coronas, que ha reclamat al govern concretar el model de gestió pública del tramvia. “Trobarem la fórmula per fer possible que els diners públics no vagin a mans privades”, ha replicat la tinenta d’alcalde Janet Sanz.

El PSC fa un toc d’atenció a Colau

Tot i defensar el tramvia per la Diagonal, el PSC ha fet reserva de vot molest per com el govern municipal entoma el debat. “Deixin estar els temes clau perquè ja hem vist que no els saben gestionar”, ha dit el socialista Daniel Mòdol. Poc sorpresa per la posició del PSC, Janet Sanz ha replicat convençuda que “no serà el PSC qui impossibilitarà el tramvia”.

comissió Urbanisme

Des de la CUP, que ja va fer una aproximació al govern pel tramvia, Pere Casas ha insistit a començar el procés per “municipalitzar el tramvia”. “El període de les bones voluntats està exhaurit”, ha sentenciat el regidor cupaire.

PDeCAT, Cs i PP es mantenen en el “no”

El rebuig al tramvia per la Diagonal és un fet a les files del PDeCAT, Cs i PP, que aposten pel bus i la línia D30 de la nova xarxa. “Hi ha alternatives més eficients, menys costoses i que aporten solucions immediates”, ha afirmat Francina Vila (PDeCAT). Des de Cs, Koldo Blanco ha dit que “no és el moment” de connectar els tramvies i que hi ha altres obres “prioritàries”, com ara acabar l’L9.

El regidor Alberto Villagrasa (PP) ha dit que no estan en contra del tramvia sinó de fer-lo passar per la Diagonal i ha advertit al govern: “Aquest tema ja va costar unes eleccions a un partit (el PSC) per gestionar-ho malament”.