En el debat a la comissió, ERC ha reiterat els dubtes sobre el model de gestió que l’han dut a votar en contra, perquè consideren que qui en surt beneficiada és l’empresa privada TramMet que opera el tramvia. “Està tancat el model de gestió entre l’ATM i TramMet? Si no està tancat què vol que li voti?”, ha etzibat Jordi Coronas (ERC) a Janet Sanz. La tinenta d’alcalde li ha replicat que el seu “no” “no és un “no” al govern i a l’alcaldessa, sinó als veïns del Poblenou i de Sant Martí” i ha acusat ERC d’enrocar-se en “un bloqueig que no porta enlloc”.

Des de la CUP, María José Lecha ha insistit també en conèixer al detall el model de gestió que planteja el govern. “Quina contrapartida tindrà l’empresa? Perquè tindrà un augment considerable d’usuaris”, ha dit Lecha, que ha plantejat que les entitats favorables al tramvia liderin una taula per negociar un acord sobre la gestió.

El PDeCAT, Cs i el PP reclamen un bus a la Diagonal

Entre els detractors del projecte, Francina Vila (PDeCAT) ha remarcat “el fracàs” del govern de Colau i ha reclamat un cop més que s’implanti la línia D30 de la nova xarxa de bus, perquè “té més consens”. Un consens que Koldo Blanco (Cs) ha reprotxat al govern que no té el tramvia: “el tramvia de Colau no està madur”. Des del PP, Xavier Mulleras ha insistit en la D30 i, sobre el tramvia, ha afirmat que “el projecte estrella, s’ha estrellat”.

El socialista Daniel Mòdol ha defensat el tramvia i amb un to sorneguer ha admès que el PSC ha renunciat a no fer tot el tram de la Diagonal per afavorir un acord amb ERC. Malgrat el revés en la comissió, el govern municipal portarà a votació, de nou, el protocol per allargar el tramvia al ple del 23 de març. “Estic segura que ens en sortirem”, ha dit Janet Sanz.

Unim els tramvies: “Estem decebuts”


Diversos representants de la plataforma Unim els tramvies han seguit el debat equipats amb armilles reflectores. El portaveu Ricard Riol ha dit sentir-se decebuts perquè malgrat haver-hi una majoria de grups favorables al tramvia no s’han posat d’acord pel model de gestió. Riol ha recollit el guant de Lecha per liderar una taula a favor d’un acord, i ha assegurat que no donaran mai el projecte per perdut.