La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, acompanyada dels regidors no adscrits Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha comparegut acompanyada dels regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé per anunciar que tots dos votaran a favor de la connexió del tramvia per la Diagonal. La qüestió es debat aquest dimecres a la Comissió d’Urbanisme com a pas previ al ple de la setmana que ve.

Quan l’ampliació del tramvia es va tombar al ple l’abril de l’any passat, Puigcorbé formava part del Grup Municipal d’ERC, que hi va votar en contra. Com a regidor no adscrit, ha defensat el vot favorable i ha admès: “Ara soc lliure per votar el que pensava abans”. Per la seva banda, Ardanuy ha recordat que ja en la votació de l’any passat va donar suport al tramvia.

En espera del posicionament que adopti ERC, que és cap a qui el govern municipal manté la pressió, Janet Sanz ha dit que estan oberts a negociar fins al dia del ple. “Si Barcelona diu sí al tramvia, podrem començar les obres el 2020”, ha assegurat. La proposta que el govern porta a votació preveu que la gestió del tramvia entre Glòries i Francesc Macià sigui pública i que els beneficis que generi no vagin a les empreses privades que ara gestionen el servei. Aquesta és una de les condicions que ha posat la CUP per votar a favor del projecte.