Pla general del ple de pròrroga de l'estat d'alarma aquest 22 d'abril del 2020.

(ACN) El Congrés ha aprovat per àmplia majoria la tercera pròrroga de l’estat d’alarma pel coronavirus fins al 9 de maig amb dures crítiques de l’oposició. En un nou ple maratonià —que ha durat gairebé 11 hores—, el Govern espanyol ha rebut el suport del PP, Cs i el PNB mentre que Vox, JxC i la CUP hi han votat en contra i ERC i EH Bildu s’han abstingut. En total, l’ampliació del confinament ha tingut 269 suports, 60 vots contraris i 16 abstencions. La sessió ha començat amb el discurs del president, Pedro Sánchez, que ha situat a la segona setmana de maig l’inici d’una desescalada “gradual” i asimètrica per territoris.

El ple ha començat a les nou del matí i s’ha allargat fins gairebé les nou de la nit. Ho ha fet igual que les altres darreres sessions: amb un hemicicle pràcticament buit i amb imatges de diversos diputats amb guants i mascaretes. Més de 300 parlamentaris havien demanat el vot telemàtic.

Pedro Sánchez ha estat el primer a prendre la paraula i durant el seu discurs ha destacat la tendència positiva de les xifres i ha agraït el “coratge” de la societat espanyola.