El govern municipal està treballant en el disseny d’un programa de lleure per a l’estiu del 2020, amb una “programació extraordinària” que donarà resposta a la postcrisi del coronavirus. Així ho ha anunciat la tinenta d’alcalde Laia Bonet, en resposta a un prec de JxC per presentar abans del juny un pla de lleure de Barcelona per a aquest estiu. Bonet ha explicat que aquest programa “estarà subjecte a les indicacions de les autoritats sanitàries” d’acord amb el desconfinament gradual, que, previsiblement, començarà a partir del mes de maig.

La regidora del Grup Municipal de JxC Neus Munté ha demanat que el pla d’activitats estigui “ben dotat pressupostàriament” per garantir beques per a aquells infants i adolescents que es trobin en situació de vulnerabilitat. Sobre això, Laia Bonet s’ha compromès a garantir la participació de nens i joves “independentment de la situació econòmica” a través un sistema d’ajudes “reforçat”.

El pla està dotat actualment amb 3,6 milions d’euros, tot i que el govern d’Ada Colau no descarta ampliar-lo. Pel que fa al nombre del places de lleure d’enguany, la tinenta d’alcalde Bonet ha explicat que disposa d’una oferta de més de 380.000.