La majoria dels regidors de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat abaixar el sou un 60 % a l’alcaldessa, Ada Colau, i un 50 % a la resta de regidors del consistori. Aquesta ha estat una demanda que ha fet el Grup Municipal del PP en la comissió especial conjunta d’aquest dimecres, en què els populars han proposat un paquet de mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. La proposició del partit de Josep Bou no ha rebut el suport de cap grup.

Els partits de govern (BComú i el PSC) s’havien compromès inicialment a votar a favor o, com a mínim, abstenir-se en totes les propostes de l’oposició per obrir el debat de cara a les pròximes setmanes. Finalment, però, en aquest cas s’han decantat per votar en contra. El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, ha demanat al PP fer “un esforç” per afrontar les negociacions per a l’anomenat pacte de ciutat i també per modificar el pressupost. “El punt mig és el que hi ha entre el que pensa vostè i el que penso jo. Vostè no ha fet això”, ha recriminat Martí a Bou.

El Grup Municipal d’ERC també s’ha sumat al vot en contra de comuns i socialistes. JxC, Cs i BCN Canvi han dit coincidir amb algunes mesures el pla de contingència proposat pel PP i han optat per l’abstenció.