Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove com a presumpte autor dels incidents d’aquest dilluns a la plaça d’Urquinaona, després de la protesta davant del Parlament contra la inhabilitació de Quim Torra. Segons fonts policials, es tracta d’un menor d’edat i duia un passamuntanyes, un tapaboques, unes ulleres de natació i un puny americà. Serà posat a disposició de la Fiscalia de Menors aquest mateix dimarts.

La detenció s’ha produït aquest dimarts, minuts abans d’una concentració convocada a Urquinaona. Agents de la policia catalana han desplegat un dispositiu a la plaça per fer identificacions prèvies i tractar de localitzar els autors dels incidents de dilluns, quan es van produir barricades i cremes de contenidors tant a la plaça com a altres carrers pròxims.

Malgrat que, en un principi, la convocatòria del col·lectiu ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’ animava a concentrar-se en aquesta plaça, la cita s’ha anat canviat d’emplaçament -plaça de la Universitat, Gran Via- i, finalment, ha estat desconvocada.

Retirada de contenidors i accessos al metro tancats

Davant la possibilitat que es repeteixin episodis com el d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Barcelona ha retirat els contenidors de la plaça d’Urquinaona per evitar barricades i que acabin cremats. Per això, una de les imatges d’aquest dimarts ha estat la de bosses d’escombraries amuntegades a terra pels veïns.

A més, per ordre dels Mossos d’Esquadra, TMB ha tancat els dos accessos de l’estació de metro d’Urquinaona que donen directament a la plaça. La restricció s’ha allargat durant gairebé una hora. Mentrestant, s’han mantingut obertes les de Bruc i Jonqueres.