L’alcalde, Jaume Collboni, ha refredat l’opció d’ampliar a curt termini el govern en minoria del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. “Aquest govern té corda per a estona amb aquesta composició”, ha afirmat a l’#Afterwork d”El Periódico’ a la Casa Seat, que es va fer aquest dimarts. Collboni ha admès que els 10 regidors del PSC “no són suficients” per aprovar pressupostos o plans urbanístics, però ha afegit que “podem funcionar perfectament”.

A l’entrevista, l’alcalde ha reconegut també que “aritmèticament és obvi que necessitarem aliances” i ha apostat per buscar acords amb diversos grups, és a dir, la geometria variable que els comuns van rebutjar aquest dilluns. “No agrada gaire, però és el millor per a la ciutat perquè permet governar amb tothom”, ha apuntat Collboni, que s’ha reivindicat com un “bon gestor” després de les crítiques de BComú, que creu que no fa política.

Ronda de converses amb els líders municipals

Per explorar quines opcions té aquesta geometria variable, l’alcalde ha anunciat que la setmana vinent farà una ronda oficial de converses amb els líders municipals, amb qui ja ha mantingut trobades informals. Collboni es vol reunir amb tots els caps de grup, excepte Vox, i els reiterarà la mà estesa per arribar a acords. “Veurem quina predisposició tenen tots els grups”, ha afirmat.

“Punts de coincidència” amb Junts

L’alcalde ha reiterat que vol fer “polítiques progressistes amb les forces progressistes” i ha recordat que amb BComú i ERC sumen 24 regidors al plenari (més que la majoria absoluta). Tot i això, com ja va dir en una entrevista a betevé, no exclou arribar a acords amb Junts, amb qui veu “punts de coincidència”. Collboni diu que en el grup que lidera Xavier Trias hi ha “persones valuoses i amb experiència que poden aportar coses a la ciutat”.