Collboni a Casa Seat

(Agències) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, espera portar al ple municipal la tardor que ve una proposta per crear un fons gestionat per l’Ajuntament finançat pels promotors immobiliaris que serveixi per fer habitatge públic a la mateixa zona on el privat construeixi.

Així ho ha explicat des de la Casa Seat de Barcelona, en l’acte #Afterwork, organitzat per ‘El Periódico’, en què ha afirmat que el 30 % reservat per a habitatge públic en noves promocions “no ha funcionat” i ha proposat que, en el seu lloc, els promotors paguin l’equivalent a aquests diners a un fons municipal. “La proposta que nosaltres fem és que paguin l’equivalent d’aquests tres pisos (d’un edifici de 10) per fer un fons que gestionarà l’Ajuntament per fer promocions d’habitatge social o protegit a la mateixa àrea on es faci la promoció d’aquest edifici privat”, ha indicat.

La proposta arribarà al ple a la tardor

Collboni ha indicat que “el que ens ha dit l’experiència és que els promotors, quan han de posar tres pisos a l’edifici de 10, no fan la promoció” i que el resultat ha estat una mitjana de 50 immobles a l’any de protecció oficial.

Collboni ha reconegut que la proposta del 30 % va aconseguir “la millor de les intencions”, tot i que s’ha de “rectificar” perquè “no ha funcionat”. L’alcalde també ha indicat la importància d‘impulsar la promoció privada, perquè una oferta més gran pot “aturar els peus” als elevats preus del lloguer.

Una Barcelona de “vols directes amb ciutats punteres”

Sobre l’ampliació de l’aeroport, Collboni ha apostat per una ciutat “que estigui connectada transcontinentalment amb les ciutats del món capdavanteres en recerca, cultura, ciència i economia”, per la qual cosa són necessaris “vols directes”, especialment amb Àsia i els Estats Units.

“Els tècnics ens diuen que serà possible si tenim un aeroport adaptat als vols transcontinentals”, ha manifestat l’alcalde, que també ha afegit que “no estem parlant només d’un model d’aeroport, sinó d’un model de societat, que vol dir estar més connectat o menys connectat”.