L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que treballarà per fer la ciutat governable durant els propers quatre anys a través dels pactes, tant amb les forces progressistes com amb Junts per Catalunya, amb qui creu que arribar a acords és “perfectament plausible”: “Els consensos de ciutat com l’ordre, la neteja, la seguretat, l’habitatge i la neutralitat en les emissions van més enllà dels partits progressistes. S’hi pot incloure Junts“, ha dit en una entrevista a betevé.

Per això ha posat d’exemple el pacte entre el PSC i JxC que ha permès governar la Diputació de Barcelona: “Ha funcionat bé. Una cosa que funciona bé, parlant de la Diputació, per què l’hem de canviar?”, s’ha preguntat. Tot i això, ha acceptat que les circumstàncies en què s’ha produït la seva investidura poden dificultar els acords amb Xavier Trias: “Sóc molt conscient del que ha suposat el ple“.

Collboni, sobre ampliar el govern: “Si depèn de mi, prefereixo fer la ciutat governable”

En preguntar-li sobre la possibilitat de buscar pactes puntuals o sumar al govern altres partits, ha respost: “Si depèn de mi, prefereixo fer la ciutat governable, tenir majories suficients per tenir governs sòlids i portar a la pràctica projectes”. En aquest sentit, ha recordat que el seu objectiu durant les negociacions per a la investidura va ser “aconseguir una majoria progressista de 24 regidors” i ha insistit en la mateixa idea: “La meva oferta és fer un govern d’esquerres i progressista”.

Ronda de contactes sense incloure Vox

Collboni ha explicat que ha tingut converses informals amb tots els líders dels grups municipals, a excepció de la ultradreta. També properament iniciarà una ronda de converses formals amb els partits, de major a menor representació al Ple, també sense incloure-hi Vox. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de “minimitzar la presència institucional” del partit de Gonzalo de Oro Pulido, tot i que s’ha mostrat partidari de pactar la fórmula amb la resta de grups municipals.

“Vull tenir la millor relació amb el president de la Generalitat”

L’alcalde ha assegurat que exercirà amb “responsabilitat i lleialtat” la relació del govern de l’Ajuntament amb el de la Generalitat de Catalunya: “Vull tenir la millor relació amb el president de la Generalitat”, ha dit, tot i considerar que “podria treure greuges acumulats” de la Generalitat vers l’Ajuntament. “No ho faré, posaré sobre la taula el que Aragonés i Illa tenen compromès i pactat”.