L’alcalde, Jaume Collboni, ha presentat el nou govern de Barcelona que gestionarà la ciutat aquest mandat. Collboni ha signat aquest dijous el decret amb la nova organització política que, a banda de dotar de carteres els 10 regidors del PSC, incorpora vuit comissionats. L’executiu municipal compta amb quatre tinències d’alcaldia. A continuació et detallem tots els noms que formen part del cartipàs municipal.

Tres àrees depenen directament d’alcaldia

Amb la voluntat de donar-hi la màxima rellevància, Collboni fa dependre directament de l’alcaldia tres àrees de govern. És el cas del Pla de Barris, que tindrà Lluís Rabell com a regidor. També penjarà de l’alcalde la regidoria d’Esports, en la qual repeteix el socialista David Escudé. Per últim, estarà lligat a l’alcaldia el nou comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla.

Primera tinència d’alcaldia

Laia Bonet serà la primera tinenta d’alcaldia i controlarà les àrees d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge. També d’ella dependrà l’àrea de Mobilitat. D’aquesta tinència en penjaran tres comissionats: el d’Habitatge, amb Joan Ramon Riera (va ser regidor del PSC en el mandat anterior), la comissionada de l’Agenda 2030, Bàrbara Pons, i el comissionat d’Innovació Urbana, Michael Donaldson.

Segona tinència d’alcaldia

Maria Eugènia Gay és la segona tinenta d’alcaldia, que agrupa les àrees de Drets Socials, Educació i Cicles de Vida. D’aquesta tinència en pengen tres regidories: la d’Educació i Persones Grans amb Lluís Rabell, la de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat amb Marta Villanueva, i la de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, amb Raquel Gil.

A més, hi ha tres comissionats que depenen de la segona tinència. A Cultura hi haurà Xavier Marcé, que va ser regidor del PSC en el mandat anterior. Com a comissionada d’Acció Social repeteix Sonia Fuertes, que ja ho va ser en el segon mandat de Colau. I Javier Rodríguez s’estrena com a comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI.

Tercera tinència d’alcaldia

Albert Batlle repeteix com a tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, i s’hi afegeixen també les àrees de Convivència i Règim Interior. A la tercera tinència d’alcaldia es crea un nou comissionat del Pacte per Ciutat Vella, amb Ivan Pera al capdavant. Collboni ha explicat que aquesta figura vol reeditar el pacte que va fer l’alcalde Pasqual Maragall per assegurar la convivència i la reactivació econòmica al districte.

Quarta tinència d’alcaldia

La quarta tinència d’alcaldia està liderada per Jordi Valls, que assumirà les àrees d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme. D’aquesta tinència en dependran la regidoria de Promoció Econòmica, amb Raquel Gil, i la regidoria de Comerç, Restauració i Mercats, a càrrec de Rosa Alarcón.