incivisme barcelona

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, és partidari d’endurir les sancions per reduir els comportaments incívics a Barcelona. Assegura que durant els primers sis mesos de l’any s’han posat més sancions per excés de soroll que en tot l’any 2019, abans de la pandèmia. El problema, però, persisteix. Per això, Collboni creu que, si la multa no és suficient, el que cal és “apujar l’import de les sancions”.

En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de RTVE, ha posat un exemple contundent: “La gent que consumeix alcohol al carrer i que paga 100 euros de sanció doncs, probablement, haurem de fer que en paguin 1.000“. Considera que l’important és “que quedi clar que hi ha pràctiques que són incompatibles amb la convivència a la ciutat”.

Endurir l’Ordenança de civisme

Collboni, però, va més enllà de les sancions i creu que cal plantejar “molt seriosament” un enduriment de l’Ordenança de civisme i dels reglaments que regulen la convivència. Ha fet aquesta reflexió en ser preguntat per la denúncia que han presentat els veïns del Fòrum contra ell i els regidors David Escudé i Jordi Martí pel sorolls dels concerts del Primavera Sound. El primer tinent d’alcalde ha dit que els serveis jurídics de l’Ajuntament ho estan estudiant, però reconeix la “pressió que fan els festivals” als entorns urbans.

“No vull ser ministre ni conseller, vull ser alcalde”

Sobre si ell serà el candidat socialista l’alcaldia de Barcelona, Collboni ha explicat que ara està centrat en la ciutat. “No és moment de llançar candidatures”, assegura. Sobre una possible candidatura de Miquel Iceta, com es va especular fa uns dies, assegura que el mateix ministre li ho va descartar personalment. Té clar, diu, que la seva prioritat és Barcelona i descarta qualsevol altre destinació política. “M’agrada Barcelona, no vull ser ministre ni conseller de res, vull ser alcalde”.

En la mateixa entrevista, Collboni també ha anunciat que la nit de la revetlla de Sant Joan les platges es començaran a desallotjar a les cinc de la matinada, una hora abans del que s’havia fet els darrers anys.