Barcelona preveu estendre els equips de mediadors nocturns al districte de Ciutat Vella després del desplegament a Sant Martí, concretament, al conegut popularment com a “triangle golfo”. La seva funció principal és intentar pal·liar l’incivisme i el soroll que pateixen els veïns d’aquests barris durant les nits. Els mediadors actuen en zones d’oci nocturn on els grups que fan botellades i el xivarri generen problemes de convivència amb els veïns.

A Ciutat Vella, els problemes s’acumulen sobretot al passeig del Born o la plaça dels Àngels, i s’agreugen encara més a l’estiu amb l’augment del turisme. Per això, en les properes setmanes es preveu ampliar aquest servei de mediadors també al centre, segons ha explicat el tinent d’alcalde en Seguretat i Prevenció, Albert Batlle. El desplegament a Ciutat Vella arriba després de la prova pilot al “triangle golfo”.

En un principi, l’equip de mediadors nocturns estava previst formar-lo amb quatre persones, però fonts municipals afirmen que la intenció és disposa de la resta de mediadors que té l’Ajuntament per ampliar el servei. La mesura, de fet, s’emmarca dins del pla estiu i s’aplicarà en aquells districtes on sigui necessària. L’horari d’actuació és divendres i dissabtes de 23 h a 5 h de la matinada, una actuació que els veïns del Parc i la Llacuna del Poblenou troben insuficient.