El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, es mostra convençut que serà ell qui encapçalarà la candidatura del PSC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. En una entrevista a RAC1, el socialista s’ha referit a la informació que publica ‘El Periódico’, que apunta que Miquel Iceta podria optar a ser l’alcaldable. Collboni afirma que es tracta d’especulacions i que no creu “que això passi”. En tot cas, assegura que el PSC “és un partit democràtic” i que si qualsevol persona vol presentar la seva candidatura “aniríem a primàries”.

Collboni ha recordat que aquesta situació ja es va donar el 2011, quan Jordi Hereu i Montserrat Tura es van enfrontar per encapçalar la candidatura del PSC a Barcelona.

“Vinc de doblar resultats i surto a guanyar”

Malgrat tot, Collboni diu que “hi ha un gran consens al partit” per la seva candidatura i es mostra convençut que ell serà l’alcaldable: “Vinc de doblar resultats i surto a guanyar”. A més, creu que no s’ha d'”avançar un procés preelectoral un any abans de les eleccions” i que “quan arribi la tardor, ja es veurà”. Ha reiterat que la seva serà l’única candidatura i que, a més, serà “la guanyadora”.


Jordi Martí (BComú): “Iceta seria un bon candidat per a qualsevol lloc”

El tinent d’alcalde Jordi Martí també ha valorat la possible candidatura de Miquel Iceta com a alcaldable del PSC. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, ha dit que “és un gran polític” i que, per tant, “seria un bon candidat per a qualsevol lloc”. El regidor de BComú, però, creu que aquest ball de noms per l’alcaldia respon al fet que els partits veuen com a guanyadora la candidatura d’Ada Colau. “Hi ha nervis per construir una alternativa real a aquest projecte guanyador”, afirma. “Entenc que tots els partits busquin els millors homes i dones, perquè el projecte dels comuns està consolidat”, ha assegurat.

Una altra de les formacions que ja té candidat de cara a les eleccions municipals del 2023 és ERC. Ernest Maragall encapçalarà la llista dels republicans i aquest dilluns, la portaveu adjunta del partit, s’ha referit també a les especulacions entorn Miquel Iceta. Elisenda Alamany ha refusat fer cap comentari. “No entrem a valorar les icerteses dels altres partits”, ha dit.